vinterferie med børn
Familieliv

9 tips til en aktiv vinterferie med børnene

12. februar 2020
Onsdag, 12. februar 2020 - 7:30 Af Charlotte Højlund, redigeret af Anne Romanelli. Foto: Panthermedia
Vinterferien er lige om hjørnet, og det er tid til en hyggelig uge med ungerne. Men hvad skal I lave, hvis der ikke lige er råd til skiferie? Her får du 9 tips til en aktiv vinterferie, der ikke behøver at koste en formue!

1. Gå i det kreative hjørne

Børn elsker at male og lave andre kunstværker, og i vinterferien er der tid og plads til at rode lidt ekstra. Kig efter lærreder, akrylmaling og andet materiale i lavprisbutikkerne eller på nettet.

2. Tag på udflugt i nærområdet

Vi er ofte så optagede af at rejse ud, at vi glemmer det, der er lige omkring os. Få evt. inspiration på det lokale turistkontor eller på kommunens hjemmeside. I kan også gå på museum eller besøge et storcenter i nærheden. Disse steder har ofte særlige aktiviteter og gratis arrangementer for børn i ferieperioder. Tjek evt. først museets eller centerets hjemmesider for mere information.

3. Kom ud i den friske luft

Selv om det er koldt, har vi alle godt af frisk luft - så på med det varme tøj og ud på legepladsen eller i naturen! Tag f.eks. en tur i skoven eller på stranden og saml grene, sten og andet, der kan bruges til kunstværker senere på dagen. Eller få jer rørt med en god omgang orienteringsløb!

LÆS OGSÅ: 20 tips til sjove udendørslege

4. Pres saft af frugt og grøntsager

Når I er aktive, skal der selvfølgelig også energi indenbords i form af sund mad og drikke. Investér i en saftpresser, som giver god anledning til en hyggestund i køkkenet med ungerne, og som kan sikre jer lækker frugt- og grøntsagsjuice året rundt!

5. Gå på biblioteket

Biblioteket er en guldgrube af opdagelser og aktiviteter - især i ferierne. Og så koster det ikke en krone. Her er ikke bare bøger, men også en masse andre børn at lege med samt film og spil, som kan lånes med hjem.

6. Leg i sneen eller blæsten

Man behøver ikke at sidde inde, når det sner eller blæser. Sner det, er det oplagt at bygge snemænd, snehuler, kælke og tage en rask sneboldkamp. Blæser det, så køb eller byg en drage og tag ungerne med på stranden eller i parken. Børnene elsker det og får brugt en masse energi. Hvis du googler 'byg en drage' finder du masser af guides til, hvordan I selv laver jeres helt egen drage fra bunden.

7. Dus med dyrene

Fuglene i haven kan fodres med hjemmegjorte mejsekugler af fedt og frø. Eller byg forårets redekasser med børnene, og lad dem selv male dem bagefter. Sidstnævnte kræver kun et par gamle brædder, en almindelig sav og nogle skruer. Du kan se mere på nettet, hvis du googler 'byg en redekasse'.

LÆS OGSÅ: Lola Jensen svarer: Er det okay at holde ferie uden børn?

8. Få det til at blomstre

I kan også begynde at forspire de første ting til drivhuset eller altankassen - børn elsker at få fingrene i jorden. Eller I kan så til vindueskarmen med bl.a. karse eller kødædende planter, som mange børn er fascinerede af. Sten fra avocado kan også blive til en fin plante.

9. Og den lidt dyrere...

Selvom pengene måske ikke rækker til skiferie, kan det måske være, at der alligevel er mulighed for en enkelt dag, hvor I tager en tur i vandland, zoologisk have, legeland - eller måske i biografen. I vinterferien kan I bl.a. se "Ellevilde Ella", "Drømmebyggerne", "Paw Patrol, Ready Race Rescue" og "Spioner på missioner". Se det fulde program her

Husk også, at det er ok at lave 'ingenting' , og at børn også har brug for bare at slappe af og trække stikket ud i ferien - ligesom alle os andre!

Læs også