Familieliv

9 nemme frisurer til små piger, du kan lave i en fart

24. oktober 2019
af Kathrine Graa
Foto: Panthermedia
Det er så let lige at smide lille Idas hår op i et par rottehaler, når tiden er knap mandag morgen. Men sådan behøver det ikke altid at være. Her får du 9 smarte frisurer, der kan laves rimelig nemt.

Du har brug det, der svarer til 117 år om morgenen på at sætte din datters hår. Stolt af din kreation valser du gennem byen ned mod institutionen, for at aflevere dit barn. Men når du hen mod eftermiddagen henter hende igen, bliver du mødt af en fuglerede med din datter gemt indenunder. Sådan behøver det ikke altid være. Her får du en guide til ni gode frisurer, som sidder hele dagen – og kun tager fem minutter at kreere.

DE LETTE

Tvistet

Et tvist er en let måde at opgradere en helt almindelig hestehale på. Det er forholdsvis let, men det fungerer bedst i tyndt hår, eftersom der er lidt mere fleksibilitet i tyndt hår (hvilket hår på små piger jo oftest er). Efter du har lavet en lavt siddende hestehale, laver du et hul lige over elastikken. Her snører du resten af hestehalen igennem, så den laver et fint tvist. Du kan tviste håret så mange gange, du nu føler for det - jo flere gange, jo flere fold.

Det høje tvist

Teknikken fra tvistet kan også bruges i en halvt oppe/halvt nede-frisure som her. I denne frisure samler du det øverste af håret fra begge sider ind mod midten i en elastik. Lav et hul over elastikken og snor lokken igennem. Det er en yndig og meget let frisure.

Det lange tvist

Vi kan ikke få nok af tvistet. Prøv at tviste din datters hår igen og igen, for at lave en fin fletning-lignende frisure, der ligner en million, men i virkeligheden kun har taget fem minutter at lave.

Fletninger – med et tvist

Den her frisure indeholder ikke et tvist. Tvistet ved denne frisure er, at du samler to fletninger, så de ligner en omvendt malkepige-fletning. Fastgør fletningerne med to farverige spænder, og lad den se lidt sjusket ud – det giver frisuren kant.

Malkepigen

Denne frisure er en klassiker og virkeligt nem at lave - så længe din datter har en smule længde i sit hår. Start med at lave to fletninger (eller snoninger, for et mere afslappet look), og saml dem på toppen af hovedet. Denne frisurer kræver godt nok en god håndfuld hårnåle, men så snart de er sat i, sidder frisuren hele dagen.

LÆS OGSÅ: Guide: 10 frisurer med fletninger, du kan lave på dit barn

DE AVANCEREDE

Smarte rottehaler

De her frisurer er som sådan ikke svære at lave, de tager bare en anelse mere tid – og måske et par timers øvelse. Til gengæld er de mega smarte. Del din datters hår op i fire dele – to foran og to bagved. Start fra toppen, hvor du i hver lok laver en fletning (eller snoninger, som på billedet), og saml dem i elastikker på baghovedet. Det er en fin opgradering af de klassiske rottehaler.

Krydset

Du kan lave mange forskellige variationer af denne frisure, så du kan bare komme i gang! Gør som ovennævnte, men saml de to fletninger i de to modsatte lokker på baghovedet, så fletningerne danner et kryds. Herfra er der fri leg på alle hylder. Vil du slutte af med to fletninger? To knolde? Eller måske samle lokkerne i en malkepige-fletning? Det er helt op til dig - og din datter.

Den søde

Hvis din datter har en masse fine fimrehår, der stikker ud til alle sider, er der hjælp at hente! I stedet for at lave en fransk fletning, hvor håret stensikkert falder ud i løbet af dagen, kan du som her samle din datters hår i silikoneelastikker (de kan blandt andet købes i Matas). Lad håret køre i flere led, indtil du er ved nakken. Her kan du samle de to lokker i små, yndige knolde. Det bliver et hit på institutionen!

Bobler i lange baner

Her skal du holde tungen lige i munden - og erhverve dig en god spand silikoneelastikker. Denne opgradering af de klassiske franske rottehalefletninger er både smart og praktisk, men den tager altså lidt mere end fem minutter at lave. Start med at lave en midterskilning. Herefter samler du håret i flere led, hele vejen ned til bunden. Løsn lidt på håret mellem leddene, så får du større ‘bobler’.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også