smilende pige
Familieliv

7 hyggelige måder at fordrive 1. januar på - med børn!

1. januar 2020
af redaktionen
Foto: Panthermedia
Dagen efter nytårsaften kan være hård at komme igennem – særligt for os, der har mindre børn. Her får du syv forslag til, hvordan I får 1. januar til at gå, så det næsten ikke gør ondt…

1. Tag i biografen

Det meste af landet er lukket 1. januar, men det er biograferne heldigvis ikke! Så hvorfor ikke læne jer tilbage i mørket i hver jeres bløde biografsæde og se én af de mange gode børnefilm, der spiller i øjeblikket? I kan f.eks. se "Frost 2", "Dronningens Corgi", "F FOR FÅR 2: FÅRMAGEDDON",– og har du lidt større børn, skal I da ind og se "Jumanji - Next Level"”. Tjek hele listen over aktuelle biograffilm her eller her

2. Gå en tur

Det kan være fristende at blive indenfor i varmen, men man kan også godt blive lidt sløv i hovedet af en hel lang dag i nattøj. Både små og store har godt af at komme ud og få luft til hovedet. Find det varme tøj frem og tag de lune vinterstøvler på, og begiv jer udenfor på en hyggelig gåtur i det skumrende eftermiddagsmørke. Pak en termokande med varm kakao og en lille bolle til gåturen, og nyd, at I sikkert har det hele for jer selv!

3. Fri iPad!

Der er sikkert faste regler for hvor meget iPad, børnene må spille hjemme hos jer, men lige akkurat første januar trænger både store og små til max. afslapning. Så måske er det dagen, hvor man godt må hygge sig foran skærmen i lidt længere tid end normalt?

4. Team op med andre trætte forældre

En god legeaftale skal man ikke sige nej til – heller ikke 1. januar. Så hvorfor ikke alliere sig på forhånd med forældrene til dit barns legekammerat? Måske er det jer, der får fornøjelsen af de to krudtugler, men så kan I jo allerede nu aftale, at det foregår hos dem næste år…

LÆS OGSÅ: Du ved, du er mor, når...

5. Spil et spil

Masser af varm kaffe i koppen, måske en skål chips på bordet, og så et hyggeligt familiespil, som I kan bruge en time eller to på. Der findes masser af gode familiespil for børn i alderen 3 år og op – brug evt. hverdagene mellem jul og nytår på at købe det i den lokale legetøjsforretning. Og er du rigtig snedig, kan du gemme det som en overraskelse 1. januar!

6. Lav snasket aftensmad sammen

Er der noget bedre end en lækker, snasket burger dagen efter nytårsaften? Lav den selv, i stedet for at bestille takeaway, og sæt børnene i sving med at skære agurker, tomater, salat og forme bøffer til en lækker, snasket burger. Her er opskriften på en lækker burger de luxe med søde fritter til.

LÆS OGSÅ: 5 råd til at få dit barn ned i gear

7. Brug de sidste knaldperler og stjernekastere

Den sidste time inden sengetid kan I gå udenfor og bruge de sidste knaldperler og stjernekastere fra aftenen før. Er der også lidt af det store nytårskrudt tilbage, kan I (med børnene på sikker afstand) også fyre det sidste af og slutte juleferie af med manér.

Læs også