https://imgix.femina.dk/media/604923e6019e4bf9852b1f6acb9a1ba1.jpg
Familieliv

5 råd: Styr uden om skilsmissen

20. januar 2010
af Signe Bjerre
Få gode råd til, hvordan I som nybagte forældre kommer helskindet igennem de første tre år.

Mama.dk's parterapeut Kickan Andersen giver her fire gode tips til, hvordan vi som nybagte forældre holder liv i det gode parforhold:

1. Forvent forandringer i jeres parliv over tid. Jo mere man indstiller sig på, at man som forældre gennemgår en forandring, des bedre. Kærligheden ændrer sig, vores sårbarhed ændrer sig, og vores vores funktionsmåde forandrer sig virkelig, når vi får børn og stilles over for en 24 timers ansvarsopgave.

2. Sæt ord på jeres følelser til hinanden. Det er vigtigt at begge parter gensidigt kan se den enkeltes bidrag til det fælles familieliv og siger det højt, så det ikke ender med: "du går jo bare her og hygger dig" eller "du er jo aldrig hjemme". Det er vigtigt, at man i stedet husker at lytte til den anden part og rose og anerkende hinanden.

3. Hold om hinanden (gerne 15 min et par gange om ugen). Vis opmærksomhed og værdsæt hinanden.

4. Lige gyldigt hvor hårdt det er, så lov hinanden, at I ikke vil lade jer skille, før det yngste barn er fyldt 3 år. At få børn og at udforme et familieliv og et nyt parliv, er en krævende proces, og i de første tre år af barnets liv befinder man sig ofte i en slags undtagelsestilstand.

Spørg parterapeuten

Er det hele gået i hårdknude, eller er der bare nogle ting, der ikke fungerer mellem dig og din partner? Så kan Mama.dk's privatpraktiserende parterapeut Kickan Andersen måske hjælpe jer.

Beskriv din situation og stil dit spørgsmål direkete til Kickan Andersen via mail.

Du kan forevente svar inden for ca. en uge. Dit spørgsmål bliver selvfølgelig behandlet helt fortroligt, og svaret sendes direkte til din mailadresse.

Læs også:
Undgå at blive skilt de første tre år
I gang med sex efter fødslen
Opskriften på et godt ægteskab

Læs også