https://imgix.femina.dk/media/article/ikea_2.jpg
Familieliv

3 børn døde efter ulykke med IKEA-møbel

20. april 2016
af Anne Romanelli
I USA er en knap 2-årig dreng død efter en ulykke med et IKEA-møbel, som tidligere har været involveret i 2 øvrige børns dødsfald. IKEA opfordrer nu forældre til at være opmærksomme på brugen af møblet.

Den blot 22 måneder gamle Ted McGee fra Philadelphia i USA er død efter en ulykke med en IKEA-kommode af mærket MALM, som også sælges herhjemme:

https://imgix.femina.dk/kommode.jpg

Han er det tredje barn, der er blevet dræbt efter et uheld med det pågældende møbel, som i alle tre tilfælde er væltet ned over børnene. Det skriver Manchester Evening News.

Teds mor, Janet McGee, havde lagt ham til at sove og gik ind for at se til ham efter 20 minutter. Hans seng var tom, og Janet fandt sønnen liggende på gulvet med kommoden over sig. Hans liv stod desværre ikke til at redde.

Var ikke fastgjort til væggen

En talsmand for IKEA i USA udtrykker sin dybeste medfølelse over for familien og siger, at møbelkæden arbejder sammen med myndighederne for at undersøge omstændighederne nærmere.

IKEA tilbagekalder livsfarligt legetøj

Dog ved man allerede, at kommoden ikke var fastgjort til væggen, som IKEA ellers opfordrer til i samlevejledningen. Det samme var tilfældet med de to øvrige døsfald.

Fastgør alle større møbler til væggen

IKEA i Danmark oplyser ifølge metroXpress, at man ikke har rapporter herhjemme om lignende hændelser, og at man ikke trækker møblet tilbage, som det ser ud nu:

- Sikkerhed har højeste prioritet i Ikea. Så vidt vi er orienteret, var kommoden ikke fastgjort til væggen, da ulykken skete, hvilket er en væsentlig del af produktets samlevejledning. At vores møbler kan vælte har intet at gøre med, at det er et Ikea-møbel, lyder det fra kommunikationsansvarlig Tina Lindharth.

IKEA tilbagekalder udklædning til børn

Hun opfordrer alle til at fastgøre større møbler som kommoder, garderobeskabe og reoler til væggen, uanset hvor de er købt.

26 unisex-navne fra A-Z:

Læs også