Narcissime
Familieliv

10 tegn på, at du er sammen med en med narcissistiske træk

27. maj 2019
Mandag, 27. maj 2019 - 7:43 (udgivet første gang februar 2017) - af Annette Aggerbeck, versioneret til web af redaktionen Foto: Pantherstock
En partner med narcissistiske træk kan gøre dig både forvirret og usikker. Det er opslidende og tærer på selvværdet at være sammen med et menneske, der vil gøre alt for at få opmærksomhed, blive beundret og i det hele taget altid skal have sin vilje. Her kan du se, hvilke tegn hos dig selv, der kan indikere, om du er sammen med en med narcissistiske træk.

Jo flere af følgende udsagn du kan sætte hak ved, desto mere sikkert er det, at du er sammen med en med narcissistiske træk:

1. Jeg var stærk og glad, da vi mødte hinanden, men føler mig mere energiforladt og trist, jo længere tid vi er sammen.

2. Jeg kommer fra en opvækst, hvor det ikke var mine behov, der blev prioriteret.

3. Jeg har svært ved at sætte grænser over for min partner, for selv om jeg godt tør råbe og skrige ad ham, giver jeg alligevel efter og bliver sammen med ham.

4. Jeg skammer mig over mit forhold, fordi jeg inderst inde godt ved, at det ikke er godt for mig, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme ud af det, for jeg føler mig afhængig af min partner, næsten som om han er et narkotikum.

5. Jeg er god til at fokusere påde gode ting imellem os, også selv om der er længe imellem dem.

LÆS OGSÅ: Se også på din partners væremåde for at afgøre, om han eller hun har narcissistiske træk

6. Jeg har mange dårlige forhold bag mig og tror ikke på, at jeg kan finde en ordentlig partner, så det er nok mig, der i virkeligheden er problemet.

7. Jeg er blevet mere og mere isoleret fra mine venner og min egen familie, efter at jeg mødte min partner.

8. Jeg har ansvaret for, at forholdet imellem os er godt, for ifølge min partner er det mig, der er skyld i, at det ikke kører på skinner imellem os.

9. Jeg føler mig stresset og udkørt det meste af tiden, for alle mine tanker kredser om min partner og vores forhold.

10. Jeg har det, som om jeg har mistet kontrollen over mit liv, og jeg kan ikke mærke mål og retning.

Læs også