Lissa Paustian Bachelorette
Liv

Det gav hende en virkelig dårlig smag i munden, da hun tjekkede hans beskeder. Nu har hun lært noget vigtigt

8. maj 2024
Af Signe Larsen
Foto: Emilie Lærke Henriksen
I årevis har hun datet de forkerte, fundet sig i for meget og ignoreret knaldrøde flag. Nu ved hun, at en ganske normal, sund relation, ikke behøver være kedelig, fortæller hun i feminas serie "Hvad jeg ved om kærlighed".

Hvad er det pinligste, du nogensinde har gjort for kærligheden?

– Der skal meget til, før jeg bliver pinlig. Jeg bliver ikke flov over, hvad folk synes om mig, men jeg kan godt blive flov over mig selv, når jeg tænker tilbage i tiden. For eksempel når jeg har gjort helt desperate ting – som i gymnasietiden at have lavet stories på Instagram for at vise, hvor grineren jeg havde det.

– Det handlede om, at en bestemt fyr skulle se det og blive jaloux. Når jeg tænker på det i dag, er det jo bare sygt cringe.

Hvad husker du tydeligst fra din første forelskelse?

– Min første forelskelse var lige omkring 1.g. Og jeg kan huske, at jeg nærmest ikke kunne passe min skole, fordi jeg var så forelsket. Jeg havde lyst til at pjække og være sammen med ham hele tiden. Jeg så heller ikke mine veninder og gad ikke arbejde.

– Det var den mest sindssyge følelse i hele verden, og det var så overvældende.

Hvad jeg ved om kærlighed

Fra spirende forelskelse til leverpostej-agtig tryghed. Kærlighed er en besynderlig størrelse, der tager form på en milliard forskellige måder gennem livet.

I feminas serie "Hvad jeg ved om kærlighed", taler vi med udvalgte personer om deres oplevelser. Håbet er, at vi kan spejle os i hinanden.

Hvornår føler du dig mest elsket?

– Når jeg for eksempel er fysisk syg, og der er nogen, der tager sig af mig, eller hvis jeg har det mentalt svært i en periode, og der er nogen, der bliver ved med at vise overskud og lytte til mig. Så føler jeg mig virkelig elsket. – Jeg har også lagt mærke til, at når jeg tidligere har oplevet succes, så har jeg haft partnere, som ikke har kunnet unde mig det. Så jeg føler mgi ekstremt elsket, når jeg oprigtigt kan mærke glæden fra en partner, når noget godt sker for mig.

Hvordan viser du selv kærlighed til andre?

– Jeg sørger altid for at sige, hvor meget jeg elsker dem. Det kan også være at sende sms'er i løbet af dagen, og så er jeg også meget fysisk kærlig. Det er det, jeg gerne selv vil have – det føler jeg også, jeg giver meget af.

Hvad er dine bedste råd til at holde kærligheden i live i et parforhold eller anden kærlighedsrelation?

– Helt klart at blive ved med at date hinanden. Man skal ikke bare blive sådan nogle sofakartofler, selv om man har været kærester i tre år. Det er rigtig vigtigt, at man stadser sig ud, gør noget ud af sig selv og tager på en date night for eksempel. Så bliv ved med at være lækre for hinanden, bliv ved med at være kærester og date.

Blå bog

  • Lissa Paustian er født i 1994.
  • Hun medvirker i den spritnye sæson af dating- og realityprogrammet "Bachelorette" på TV 2 som én af de to hovedpersoner.
  • Til daglig er hun journaliststuderende og i praktik på Dagbladet Politiken.

Hvornår har du gjort noget, du fortryder, i en kærlighedsrelation?

– Det, jeg har fortrudt mest i en kærlighedsrelation, er, at jeg har ignoreret røde flag. Jeg har givet alt for meget af mig selv og brugt alt for meget tid og energi på én, det slet ikke var meningen, jeg skulle være sammen med. Det fortryder jeg stadig i dag.

Hvilke(t) karaktertræk ville du aldrig acceptere hos en partner?

– Jeg vil aldrig acceptere én, der er uærlig, kontrollerende og manipulerende.

Hvad er dit eget værste karaktertræk i en kærlighedsrelation?

– Jeg har været i relationer, hvor jeg har været rigtig jaloux, men det har også været sygt dårlige relationer. I gymnasietiden tjekkede jeg min ekskærestes beskeder, og det var forfærdeligt. Det gav mig virkelig dårlig smag i munden, og det gjorde jeg flere gange i gymnasietiden. Til gengæld har jeg også hver gang fundet det, jeg har ledt efter.

Hvad er det mest overraskende, du indtil videre i dit liv har lært om kærlighed og relationer?

– Den største overraskelse for mig, er, at jeg føler, jeg har været i mange usunde relationer. Jeg har tit tænkt, at jeg er bliver forelsket, fordi han giver mig modspil. Jeg bliver forelsket, fordi han ikke svarer mig, og fordi han taler nedladende til mig. – Så da det inden for de seneste par år gik op for mig, at forelskelse faktisk godt kan bunde i en helt ganske normal, sund relation, hvor man ikke er nedladende over for hinanden, så kom det som en dejlig, positiv overraskelse for mig. Jeg havde troet, at en sund relation også ville være kedelig, men det, har jeg fundet ud af, ikke passer.

Læs også