badehotellet
Liv

De spiller overfor hinanden i "Badehotellet", og har fundet ud af, at der er én særlig ting, de har til fælles

22. april 2024
Af Sara Nørgaard
Foto: Mikael Rieck
Neumann og Oppenhagen spiller overfor hinanden i ”Badehotellet”, og det er der kommet et skønt venskab ud af

Det er ikke kun med selve arbejdet på ”Badehotellet”, at Sonja Oppenhagen, 75, og Birthe Neuman, 76, er kommet tæt på hinanden i rollerne som Lydia og fru Fjeldsø.

– Pludselig sidder man i garderoben sammen. Der er lange pauser, og så man sidder og snakker og pludrer, og pludselig kommer man tæt på hinanden. Og det har været en dejlig oplevelse, siger Sonja Oppenhagen om sin kollega.

Selv om de begge har været i branchen i mange år, så er det begrænset, hvor meget de har arbejdet sammen i løbet af årene.

– Jeg håber, vi kan holde fast i vores venskab nu, hvor ”Badehotellet” stopper, lyder det fra Sonja, som har været i branchen årevis.

Det har i hvert fald fundet ud af, at de har en fælles interesse.

– Ja, det tror jeg nok vi har, sagde Sonja Oppenhagen til den store premiere i Imperial biografen i København i februar.

– Vi er glade for mænd begge to, lød det fra Birthe Neumann med et grin.

– Jeg skulle lige til at sige det, bød Sonja ind, og så begyndte de begge at skraldgrine.

I mere end 50 år har Sonja begejstret seerne som Vicki i ”Matador”, Lydia på ”Badehotellet” og et hav af andre roller på tv, film og teatret. Men de 10 år på ”Badehotellet” været det mest faste job i karrieren.

– Det har været en fantastisk tid, og det eneste faste arbejde jeg har haft i mit liv. Normalt er jeg jo på teatret, og der er der aldrig noget, der er fast, så det er det længste faste job, jeg har haft nogensinde, siger Sonja Oppenhagen.

Derfor var det også en smule vemodigt, da de havde sidste optagedag.

– Birthe og jeg sagde hele tiden til hinanden, at det var fint, at det skulle slutte på et tidspunkt, men selv om vi prøvede at være usentimentale omkring det, så sneg det sig ind på os.

– Det bliver et savn, at vi ikke skal ses alle sammen igen, siger den erfarne skuespiller.

Tid til børnebørn

Det er ikke kun arbejdet, som prioriteres. De små åndehuller med hendes børn og børnebørn betyder alverden for Sonja Oppenhagen.

– Jeg bor ved Svanemøllen tæt på mine børn og mine børnebørn, og det er jeg rigtig glad for, siger skuespilleren.

Det, at hun har sine elskede tæt på, betyder, at de alligevel kan få nogle hyggestunder i hverdagen, selv om Sonja stadig har travlt.

– Jeg arbejder stadig, så jeg har svært ved at sige, at jeg altid kan hente mine børnebørn en fast dag over en længere periode. Men jeg melder mig til, når jeg kan, fortæller hun.

Sonja har fire børnebørn på 20, 15, seks og to år. Og der er helt forskellige planer, når hun er sammen med dem.

– Hende på 20 kommer til middag, og hende på 15 år kommer og sover indimellem, bare fordi det er hyggeligt. Ham på seks år går jeg til svømning med, når jeg kan, og ham på to år henter jeg fra vuggestuen, lyder meldingen fra den skønne skuespiller.

Sådan forbliver det forhåbentlig i mange år endnu.

– Jeg har ikke tænkt mig at gå på pension.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs også