Brooke Shields
Liv

Brooke Shields var et barn, da hun blev tvunget til at kysse en voksen mand: ”Jeg ved ikke, hvorfor min mor syntes, at det var i orden”

30. marts 2023
Af Aja Nøhr Larsen
Foto: Andy Kropa/AP/Ritzau Scanpix
Brooke Shields åbner i ny dokumentar op om, hvordan hun som barnestjerne poserede i Playboy og blev tvunget til at lave scener som barneprostitueret.

Hendes mor stod ved siden af, da Brooke Shields i en alder af 11 år blev tvunget til at kysse en 29-årig mand. Det skulle se lidenskabeligt ud.

Hun spillede børneprostitueret i filmen "Pretty Baby".

Brooke græd og strittede imod, men hendes mor, Teri Shields, gjorde ingenting.

Det hele føltes meget forkert.

Også når Brooke i dag ser tilbage på det. Det skriver B.T.

Mange tænker nok Brooke Shields ungdom som lidt af en teenagedrøm. Hun blev verdensberømt i filmen "Den blå lagune," og derfra fortsatte karrieren med høj fart.

Men nu åbner hun i den nye dokumentar, som også hedder "Pretty Baby", op omkring, hvordan det var at begynde sin karriere i så ung en alder og med en mor, der var alkoholiker, og som gerne ville have sin datter frem i rampelyset. Seksualiseret eller ej.

Brooke Shields poserede blandt andet nøgen i magasinet Playboy i en alder af ti år.

"Det hele handlede om, hvad der sælger," siger hun i dokumentaren.

"De ville have, at det skulle være kontroversielt, og det fik de."

I dokumentaren taler den nu 57-årige Brooke med sine egne døtre om, hvad der skete dengang, og de spørger hende blandt andet, om hun ville have ladet det samme ske for dem.

Til det svarer hun nej, mens hun græder.

I et interview med The Times sætter hun ord på, hvordan det har været at snakke med sine døtre om scenen fra ”Pretty Baby.”

"Jeg mener, jeg kunne have sagt til dem, at 'Åh, det var dengang, eller 'Åh, det var kunst.' Men jeg ved ikke, hvorfor hun (moderen, red.) syntes, at det var i orden. Jeg ved det ikke."

Teri Shields døde af alkoholisme i 2012.

I dag tager Brooke Shields stærkt afstand fra sin mors handlinger.

Læs også