https://imgix.femina.dk/media/article/annettefrank11png.png
Liv

Annette Heick: Frank Jensen slikkede mig i øret

27. oktober 2020
af
Katrine Rosenbæk Ritzau/Scanpix
Det seneste - men sikkert ikke sidste - kapitel i den forunderlige fortælling om Frank Jensens afgang byder på en optræden i Aftenshowet og en klumme af Anette Heick, der fortæller, at Frank Jensen slikkede hende i øret ved en fejring af Øresundsbroen.

Annette Heick stod og betragtede fyrværkeriet på nattehimlen, da hun mærkede en våd tunge i sit venstre øre. Det var overborgmester Frank Jensen, som stod ved siden af hende med "et kælent blik".

Han stod ved siden af Annette Heick til Øresundsbroens ti års jubilæum i 2010, hvor hun var vært for arrangementet, mens Frank Jensen var på arbejde: som overborgmester præsenterede han København.

Sådan skrev Annette Heick mandag aften i en klumme i B.T. og tilsluttede sig dermed de kvinder, som Frank Jensen gennem tiden angiveligt har berørt med sin tunge - uden at være blevet opfordret til det.

Og hermed blev det seneste - men sikkert ikke sidste - kapitel skrevet i den forunderlige fortælling om Frank Jensens afgang. Historien landede nemlig bare timer efter, at Frank Jensens kone, Jane Frimand Pedersen, stod frem i ugeavisen KøbenhavnLIV og fortalte, hvordan "det her med Frank" ikke har noget med MeToo at gøre.

Men gårsdagens kapitel i Frank-sagaen slutter ikke her. Kort efter B.T. udgav Annette Heicks klumme, sad den nu tidligere overborgmester i DRs Aftenshowet - lige efter et klip fra Viggo Mortensens nye film - og fortalte om, hvordan det er at være Frank Jensen for tiden.

LÆS OGSÅ: "Frank Jensens kone: "Frank er blevet smidt under bussen""

Her lod den nu tidligere overborgmester igen, igen, igen forstå, at han har "været til fest og fået en lille skid på", og at han også har begået "dumheder på et dansegulv," men også at han jo "bare er et menneske". Når han har fået at vide, at han har begået fejl - for det kniber tilsyneladende lidt med selv at kunne huske og bedømme, hvornår han har gjort det - har han "aldrig forsøgt at skjule det, og han har "aldrig løjet om det".

Franks hukommelse skal hjælpes lidt på vej

I aftenshowet forsøgte værten desuden at forholde Frank Jensen sin kones udtalelser om, at han er blevet ofret af den Socialdemokratiske partitop. Hvortil han gentog, at beslutningen om at trække sig var hans egen - og at hvis han "begynder at udlægge, hvad hun (Jane Frimand Pedersen, red.) mener, så tror jeg, at jeg får større problemer end dem, jeg har været i, når jeg kommer hjem."

Frank Jensen gentog altså på mange måder det interview, han gav til Berlingske i weekenden - hvor han desuden sagde følgende: "Jeg er blevet beskyldt for, at jeg har kysset på øret eller slikket på halsen. Helt ærligt: Det gør jeg altså ikke. Det passer ikke."

Og det var det interview, der fik Annette Heick til at beslutte sig for, som hun formulerer det, at ”hjælpe Frank Jensens hukommelse lidt på vej”.

LÆS OGSÅ: "Frank Jensen trækker sig. Ekspert: "Det er et historisk øjeblik""

I Annette Heicks selvbiografi, som udgives næste år, står der, at en socialdemokratisk borgmester engang helt umotiveret slikkede hende i øret. I klummen skriver hun, at hun ikke havde planlagt at navngive denne borgmester, men til den tid vil alle kunne lægge to og to sammen, og derfor har Annette Heick valgt at kalde den nu: "Det er løgn," skriver hun som svar til Frank Jensen, der påstår, at han ikke har slikket eller kysset hverken halse eller ører.

Øjeblik, Frank skal lige finde sin kalender

Da B.T. forsøgte at kontakte Frank Jensen søndag for at indhente en kommentar, havde han ikke en. Altså ikke før fire minutter senere, hvor han ringede tilbage og meddelte, ”at han simpelthen ikke kunne huske, om han overhovedet havde været til stede”, da Øresundsbroen fyldte rundt. Men det var der heldigvis råd for: Frank Jensen ville prøve at google sig frem til, om han havde været der.

En halv time senere vendte Frank Jensen tilbage med en SMS – han blev nødt til at få fat i sin tidligere overborgmesterkalender for at se, om han havde deltaget, og den kalender kunne han først få fat i mandag, når rådhusets sekretariat åbnede.

LÆS OGSÅ: "Maria Gudme fældede Frank Jensen: "Det er ikke hånden på låret – det er magtdemonstrationen, der sætter sig i kroppen""

B.T. skriver, at de har forsøgt at få fat i ham mandag, men at Frank Jensen ikke tager telefonen, når de ringer. Men måske behøver Frank Jensen heller ikke bruge så meget krudt på at finde borgmesterkalenderen frem. B.T. skriver nemlig, at to vidner - ud over Annette Heick - har bekræftet, at Frank Jensen var til stede, og at han også kan ses på fotos fra arrangementet. Nogle gange siger et foto bare mere end tusind ord.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også