Jonas_Vingegaard_Trine_Marie_Hansen
Underholdning

Vingegaard dropper løb: "Det er vigtigt for Jonas at have tid med familien"

5. april 2023
Af Ulrik Ulriksen
Foto: René Schütze
For den danske cykelrytter Jonas Vingegaard betyder familien alt, og her finder han den styrke, der bærer ham over de stejleste stigninger i de mange hårde løb, han deltager i.

Denne artikel blev første gang bragt af Billed-Bladet. Dette er en redigeret version.

Danmarks store cykelstjerne Jonas Vingegaard kører denne uge Baskerlandet Rundt, hvorefter han holder en længere løbspause helt frem til Criterium de Dauphiné i juni.

Danskerens hollandske sportsdirektør, Frans Maassen, er ikke et splitsekund i tvivl om, at dette er det eneste rigtige for Danmarks forsvarende Tour de France-vinder.

– Vi tror på, at det er den bedste måde for Jonas. Jeg synes, vi har en god plan for ham. Han kører ikke klassikerne efter Baskerlandet Rundt, lyder det blandt andet fra sportsdirektøren ifølge Ekstra Bladet.

Jonas Vingegaard har brug for familien før vild sommer

En af årsagerne til, at Vingegaard holder pause fra løb i et stykke tid, er, at han på den måde kan få lidt mere tid med kæresten Trine og resten af familien inden sommerens ultratravle periode.

– Jeg tror, det er vigtigt for Jonas at have tid med familien, lyder det fra Vingegaards chef, der understreger, at cykling er vigtigt, men rytterne skal være på 100 procent, og for Jonas er familien ekstremt vigtig.

I denne sæson handler det i øvrigt for Vingegaard slet ikke om at nå topniveauet i foråret.

Hans sportsdirektør vil have den bedst mulige Jonas i juli, når der er Tour de France, og ikke i slutningen af april eller i maj og juni.

Læs også