Jonas og Trine
Familieliv

Jonas Vingegaard stod i et vildt dilemma: "Det betyder bare alt, at du prioriterer sådan"

28. december 2022
Af Jo Carlsen og Aja Nøhr Larsen. Redigeret til web
Foto: Andreas Houmann
Der måtte prioriteres hårdt, da Jonas Vingegaard i 2020 stod foran to af de måske største begivenheder i hans hidtil korte liv; sin første Tour de France og fødslen af han og kæresten Trines datter.

Der var én ting, som Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen blev enige om helt fra begyndelsen af deres forhold.

Familien kommer altid først.

Det var også det mantra, der gjorde, at Jonas tog en stor beslutning om at takke nej til at køre sit første Tour de France i 2020.

Hans datter Frida stod nemlig til at blive født midt under Touren. Ifølge Trine havde de ellers forsøgt at planlægge sig fra det.

– Faktisk prøvede vi at styre uden om Tour de France, da jeg blev gravid med Frida. Men sådan noget er jo svært at planlægge. Så det endte med, at jeg skulle føde midt under Tour de France i 2020, fordi det blev skubbet pga. corona.

Og det ville Jonas ikke gå glip ad. Faktisk var han slet ikke i tvivl.

– En fødsel er jo noget, der sker så få gange i ens liv, for nogen sker det slet ikke, og Tour de France bliver jo kørt hvert år. Og så er fødslen af ens børn for mig bare meget større, end det er at køre Tour de France, siger Jonas.

Selv om Trine altid har støttet op om sin kærestes karriere, og endda til tider har givet ham et kærligt skub i ryggen, så gjorde hans beslutning hende glad, fordi det viste, at han holdt sit ord; familien kom først.

– Det, synes jeg bare, er sådan et stjernegodt eksempel på, at vi prioriterer hinanden og familien højest. Vi ved jo, at mange andre ryttere havde prioriteret anderledes. Men du var slet ikke i tvivl om, hvor du skulle være, siger Trine.

Selv om Jonas Vingegaard droppede Touren i 2020, så spildte han ikke sin chance. Det blev tydeligt, da han i sommers kunne træde frem foran en Rådhusplads med tusindvis af fans som vinder af Tour de France 2022. Men selv om han har opnået det største, man kan, indenfor cykelsporten, så er cyklingen ikke det eneste i hans liv.

– Børn er kun små i en vis årrække, og det er med at nyde dem, mens man har dem. Cykling er jo ikke alt. Det er det virkelig ikke, siger Jonas.

– Og det er også derfor, jeg er superforelsket i dig, Jonas. Det betyder bare alt, at du prioriterer sådan, siger Trine.

Lige siden de fik deres værdisæt på plads, har det også været nemmere for Trine at navigere i den hektiske hverdag, de har levet i de sidste par år.

– Det har givet mig en ro til at tænke, fedt, så går vi all in, forklarer hun.

Læs hele interviewet i det nye femina, som er i butikkerne nu.

Læs også