Nima Zamani
Underholdning

Verden ifølge kvindemagneten Nima Zamani: Billigere kondomer tak!

29. december 2017
Redigeret til web af redaktionen
Foto: Sif Meincke
Radiovært og klummeskribent Nima Zamani om, hvordan verden bliver et bedre sted. Og det er både med billigere kondomer og en opsang til indvandrerfamilier og kontanthjælpsmodtagere.

Nima Zamani om samfundet og hvad der kan gøres bedre

Hvad er din mest provokerende offentlige udmelding?

– Jeg var meget tæt på at ende i en regulær shitstorm, da jeg kommenterede på Facebook, hvorfor kvinder på 30 vælger at farve deres hår gråt og kommer til at ligne min bedstemor fra Iran. Så gik folk helt bananas. Det var moderne! Min undskyldning er, at jeg altså lige havde været til tandlægen den dag og så en jævnaldrende smuk kvinde på gaden – med gråt hår. Det KAN muligvis være pænt. Muligvis.

LÆS OGSÅ: Danske kvinder er de mest maskuline, bedrevidende og usexede i verden

Hvad vil du ændre ved samfundet?

– Via en statsfinanciering synes jeg helt klart, at en pakke kondomer max skulle koste 20 kr. og ikke 60 kr. som nu. Det er fandeme meget! Især når man ved, hvor vigtigt det er at bruge dem. Man skal ikke kimse ad, hvor meget 60 kr. er for en nyudsprungen liderlig teenager, og det er ikke alle, der som mig har en betænksom og bekymret mor, jeg var HELT pinlig, da min mor skulle køre mig hjem til en pige, som jeg skulle overnatte hos første gang, og min mor gav mig en pakke kondomer, hun havde købt til mig. Men jeg brugte dem jo! Det er underligt, at prisen er reguleret efter, at man nærmest skal være myndig for at kunne købe dem. Hvorfor taler vi aldrig om det? Det er ikke noget problem for mig nu. Men det var det altså, da jeg var 14-15 år.

LÆS OGSÅ: Verden ifølge millionær Martin Thorborg: Jeg er ligeglad med skatten

I den lidt mere alvorlige afdeling: Da Yahya Hassan debuterede med sin digtsamling i 2013, gik Nima Zamani i medierne i rette med Yahyas angreb på sine forældres generation for at have fejlet i forhold til integration af deres børn. For nylig skrev Nima Zamani i en, siger han selv, kontroversiel kommentar i Berlingske, at Yahya Hassan faktisk havde haft ret:

– Jeg har sådan set bare indset, at jeg tog fejl, da han kom ud og fortalte negativt om sine forældres generation. Dengang syntes jeg, der var et behov for et modsvar. Sådan var mine forældre i hvert fald ikke! Men det er gået op for mig, at den eneste lighed mellem mig og Yahya er, at vi begge to er brune. For sagen var, at endelig var der en, der turde sige noget om de ting – og så sagde jeg nej og kom med mine solstrålehistorier fra min privilegerede opvækst. Jeg råbte i skoven!

Hvad så med indvandrerforældrenes ansvar nu?

– Det skal man gøre noget ved, og det er man faktisk også i gang med. Jeg har været juridisk rådgiver som studiejobber, og socialarbejder i Gellerupparken og i Nordvest. Og jeg har været meget uenig med mange andre socialarbejdere. Det var lidt fy-fy at sige det, jeg sagde. For jeg synes, det er FINT, når folk på kontanthjælp skal komme og tale med mig en gang om ugen – og at der skal skæres i kontanthjælpen, hvis de ikke dukker op. Jeg har været mentor for 50-60-årige på kontanthjælp og har sagt direkte: ”Nu skal I lige ud og arbejde lidt, nu har i siddet ned i 30 år, og det GÅR ikke – det smitter af på jeres børn ...”. Det er ikke at sparke til nogen, der ligger ned, det er at stille krav til mennesker, og hvis man ikke gør det, så dør de i deres egen seng af depression. Nogle af dem sagde til mig: ”Der er ingen, der har stillet krav før ...”. De oplevede det som chikane. Men det virkede! De mennesker dukkede op til møderne. Penge er vigtige!

Hvordan har du det med en lille rask revolution?

– Det vil jeg ikke! Det er et GODT samfund, vi lever i. Der er altid noget, der kunne blive bedre, og vi har flygtningekrise lige nu, og en masse lande flygter fra deres ansvar, men jeg vil påstå, at vi har det så godt i Danmark, at det ville være sindssygt, hvis jeg skulle føle trang til at lave en revolution. Aldrig i livet! Vi har virkelig fat i noget med det gode system, vi har.

Hvad vil du ændre i dit eget liv?

– Jeg gad godt have mindre fødder! Jeg er to meter høj og bruger størrelse 49½, så når jeg køber sko, køber jeg dem, der er, i stedet for dem, jeg gerne vil have. I håndboldklubben bliver jeg drillet med, at jeg er den, der har klubbens absolut grimmeste håndboldsko, og det har jeg. Jeg er ellers meget tilfreds med mit udseende, men jeg gad også godt, jeg havde lidt mere røv. Det er en af de kvaler, der hører med til at være to meter høj. Det er, som om ryggen munder ud i lænden, og den er uendelig. Jeg har bare ryg, ryg, ryg, og mine balder er bare en fortsættelse, så det er svært ikke at være fladrøvet. Og jeg er ikke typen, der styrketræner, så jeg har virkelig flad røv, og når jeg har været i et forhold – hvor man ofte giver komplimenter, der er mere baseret på forelskelse end sandhed – har jeg flere gange oplevet en kæreste lægge hånden på mine balder og sige: ”Du har en god røv”. Oh, jeg kan slet ikke være i det, for det VED jeg bare, jeg ikke har. Og det er ikke, fordi jeg er forfængelig!

LÆS OGSÅ: Verden ifølge kunstner Marco Evaristti: Legalisér alle stoffer tak!

– Det sidste og mere alvorlige: Jeg er 29 år, arbejder som radiovært, er jurist, og det lyder alt sammen meget modent. Men det altså ved at være lidt op over, at jeg burde være lidt mindre dreng og lidt mere løvefar. En løvefar har styr på sin savanne, og jeg har ikke styr på min savanne! Jeg går lidt for meget i byen og har lidt for mange uforpligtende kvindelige relationer. Jeg er begyndt at savne det modsatte, og det ved jeg, min mor og far også er! De er gået fra at være indirekte til at være meget direkte om, hvornår der kommer børnebørn, og hvornår fanden der kommer en kvinde, jeg vil have dem med.

Hvad vil kvinder lave om på dig?

– Haha! Kvinder vil gerne have, at jeg er lidt mindre dreng og lidt mere løvefar! Jeg møder tit kvinder, som bliver vilde med, at jeg er lidt drenget og ikke har lyst til at slå mig ned – så føler de, at de måske kan være den, der får mig til at være mindre dreng og mere løvefar. Men når det kommer til stykket, vil de måske bare gerne have en, der har lidt mere styr på det end mig … Ellers vil jeg ikke lave vildt meget om på mig selv, hvilket er en privilegeret situation.

Nima Zamani er 29 år, radiovært på Radio24syv, jurist og klummeskribent i Ekstra Bladet om bl.a. kvindeundertrykkende sharia-råd og venstrefløjens racister. Nima er single, men er muligvis begyndt at savne ikke at være det.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også