https://imgix.femina.dk/media/article/1516-timm-mad-og-kvinder.jpg
Underholdning

Timm Vladimir: Sukker er blevet dæmoniseret

15. april 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Stine Heilmann
FEMINAs nye madskribent Timm Vladimir er ikke i tvivl: Mad er sanselighed og nydelse – og så længe alt er med måde, er ingenting forbudt i Timms madunivers. Heller ikke sukker

Timm Vladimir og kæresten Katrine har været sammen i 11 år. Og den fælles madglæde har altid været en del af deres forhold – helt fra de mødte hinanden. Det fortæller han i et interview med FEMINA i denne uge.

- Katrines og mit forhold startede med weekender, hvor vi bare stod op om morgenen og lavede et kæmpe måltid mad. Når vi havde spist, gik vi i gang med at lave frokosten. Hele weekender lavede vi bare MAD. Det var fantastisk! Jeg kan virkelig lide, at en kvinde kan tage fra. Man skal selvfølgelig ikke grovæde, og en kvinde, der spiser otte desserter, kan også blive for meget, men nysgerrighed på livet, ikke at holde sig tilbage, at PRØVE ting – dét synes jeg er sexet.

Kvinder, der ikke spiser, er usexede, siger Christian Bitz

Derfor er Timm heller ikke i tvivl:

– Mad er sanselighed! Kvinder, der kun spiser salat, er noget af det mest usexede, der findes. Kræsenhed og det med at skære kulhydrater og fedtstoffer ud af maden er også mega usexet. I det hele taget at holde sig tilbage med noget.

Det handler om sund fornuft

Og Timm holder sig bestemt ikke tilbage med maden. Det er livet for kort til! I stedet handler det om at bruge sin fornuft. ”Alt med måde” er ikke helt ved siden af i Timms madforståelse.

- Mad handler om variation. Det handler om at leve et almindeligt liv. Ikke drikke FOR meget alkohol, spise FOR meget slik og FOR mange kager. Det handler om sund fornuft. Det er sådan, jeg lever. Jeg ved ikke, hvad jeg vejer, jeg har ingen badevægt. Jeg ville da gerne tabe mig fire-fem kilo, men det er ikke noget, jeg gider gå på kur for. At skulle fratage mig selv adgang til forskellige madvarer ville være skidt for mit mentale helbred. Mad ER bare meget nydelse og en vigtig del af min livskvalitet.

”Vi skulle bare være sammen”, siger Timm Vladimir om at finde sin kone Katrine. Læs om deres møde

Derfor har Timm heller ikke meget tilovers for sukkerfobi og sukkerpolitik.

– Jeg kan ikke fordrage det ord. Jeg er decideret ved at gå helt over i den modsatte grøft og nærmest HÆLDE sukker ud over alle børnehaverne. Selvfølgelig skal man være opmærksom på, hvor meget sukker man spiser, men sukker er blevet dæmoniseret, forholdet til det er blevet fuldstændig fundamentalistisk. Når vi holder sammenkomster for børnehaven her, siger Cassius: ”Vi må ENDELIG ikke få slik, og vi må ENDELIG ikke få kager, for hvis de voksne i børnehaven opdager det, så ...”. I skal ikke give min søn sukkerforskrækkelse! Han spiser det, og han elsker det, og vi bager kage HVER weekend. Der er ingen grund til at proppe ungerne med e-numre og konserveringsmidler, og jeg er med på, at det er voldsomt, hvis der er 27 børnefødselsdage i børnehaven på to måneder, og alle har flødeboller og lagkage med. Så er det fint at slå det sammen. Men totalforbud mod sukker giver ingen mening. Det er formynderisk, og det er et modefænomen, siger han til FEMINA.

”Der er noget usexet ved kvinder, der bare synes, man er fed, fordi man er kendt, siger Timm Vladimir

Fra næste uge får du hver uge tre lækre opskrifter med Tims egne favoritter i FEMINA.

Læs også