https://imgix.femina.dk/media/article/1516-timm-mad-og-passion.jpg
Underholdning

Timm Vladimir: At lave mad har været en livslang passion

22. april 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Stine Heilmann
Timm Vladimir vandt Masterchef Danmark i 2011, og for snart tre år siden etablerede han madskolen Tim Vladimirs Køkken. Nu kan han også føje FEMINAs nye madskribent til CV’et. Men madglæden har altid været en del af Tim

Du kender ham måske mest som skuespiller, standup-komiker eller TV-vært. Men efter sejren i madlavningsprogrammet Masterchef Danmark i 2011, blomstrede madinteressen, og han gik for alvor køkkenvejen. Men interessen for mad og ikke mindst madlavning har Timm faktisk haft, siden han var barn. Det fortæller han i et interview med FEMINA i denne uge.

– På et eller andet tidspunkt er der bare noget, der har klikket. Hvor jeg tænkte: Det her kan jeg godt lide. Derfor har jeg hele mit liv lavet rigtig meget mad, og jeg går rigtig meget op i teknikker og processer. Det er et mega privilegium for mig, at jeg nu lever af at lave mad, fordi det er en livslang passion for mig.

”Vi skulle bare være sammen”, siger Timm Vladimir om at finde sin kone Katrine. Læs om deres første møde

Timm var i køkkenet med sin mor hjemme i Albertslund, allerede fra han var fem-seks år, hvor der blev lavet helt almindelig dansk mad: Medisterpølse, stegeben og frikadeller. Og så havde han husgerning i skolen.

– Og når de andre drenge gik til fodbold efter skole, gik jeg til mere husgerning. Det var virkelig atypisk dengang, men det gjorde jeg. Det var egentlig skidesmart, for det var dér, alle pigerne var. Men jeg husker faktisk ikke rigtig noget med pigerne ...

Madlavning burde være på skoleskemaet

Til husgerning lærte Timm de mest basale køkkenfærdigheder. Efter hans mening: Noget som alle børn burde lære.

- Som at lave sovs og vaske ordentligt op. Vi lærte et grundkøkken, og det var megafedt. Det virker ikke, som om børn lærer supermeget madlavning i skolen i dag, og det er faktisk en kæphest for mig. Madlavning burde være på skoleskemaet nærmest på samme niveau som dansk og matematik. Det er bare basic survival skills, som man skal lære sine børn. Ikke fordi de skal blive små gourmeter, men de skal altså lære et grundkøkken, så de ikke lever af junkmad, når de flytter hjemmefra og falder døde om af livsstilssygdomme, når de bliver 40. Et grundkøkken, så de lige kan 10 retter!

Kvinder, der ikke spiser, er usexede, siger Christian Bitz

Timm selv har sønnen Cassius på fem et halvt med sin koregraf-kæreste Katrine. Og inden længe kan han sine 10 retter. Hans yndlingsmad er sushi, burgere og hotdogs. I den rækkefølge.

– Cassius elsker at være med til kagebagning, for det er noget, han kan forstå. Der kommer en kage ud af det til sidst. Ja tak! Vi snakker tit om råvarer, og han er med til at lave mad af og til. Når vi køber ind, spørger kassedamerne i supermarkedet nogle gange: ”Hvad er det her?” – Cassius ved, at det er en dragefrugt, en avocado, en fennikel ... Der er børn, der aldrig har set en aubergine eller ved, hvad den hedder! Det er mærkeligt, ikke?, siger han til FEMINA.

”Der er noget usexet ved kvinder, der bare synes, man er fed, fordi man er kendt, siger Timm Vladimir

Fra næste uge får du hver uge tre lækre opskrifter med Tims egne favoritter i FEMINA.

Læs også