https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2012/11/1244-szhirley-afskeden-med-min-far-var-dramatisk/1244-szhirley-3-copy.jpg
Underholdning

Szhirley: Afskeden med min far var dramatisk

1. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Szhirleys mor måtte lyve for faren for at få datteren med hjem til Danmark

Sangerinden Szhirley boede ikke i den typiske, danske kernefamilie som barn. Hun boede nemlig alene sammen med sin mor, der havde taget et ret drastisk skridt for at få Szhirley væk fra faren.

Til FEMINA fortæller sangerinden den lidt dramatiske historie om rejsen væk fra faren.

Szhirleys forældre mødte hinanden i Danmark, da faren kørte taxa for Ryvang-Bilen, mens moren var udlært syerske. De fandt sammen og fik en datter, men da det nogle år efter ikke gik så godt mellem dem, ville faderen til Mexico for at søge nye muligheder.

- Min mor og jeg tog over til ham et halvt år efter, fordi hun gerne ville give ham en sidste chance. Jeg begyndte i skole derovre som femårig, men det var svært for min mor at få et job, og hendes hverdag kom aldrig rigtig op at køre, forklarer Szhirley om livet i Mexico.

Efter graviditeten har Szhirley fået en mavedelle. Læs her, hvad hun synes om det

En hardcore beslutning
Moren var ensom, og hun ville hjem til Danmark. Men hun vidste, at faren ikke ville tillade, at hun tog lille Szhirley med.
- Det var ikke en mulighed for hende at tage mig under armen og sige: Vi ses, mester! Og hun ville ikke give slip på mig, så hun tog en hardcore beslutning: Hun fortalte min far, at hun ville tage hjem til Danmark sammen med mig og afvikle alt, fra lejlighed til skole, så hun kunne komme tilbage og starte på en frisk sammen med ham i Mexico. Så vi tog i lufthavnen i god ro og orden, men da vi var kommet over på den anden side af snoren - dengang var der ikke glasruder, bare en snor med nogle vagter på hver side - sagde min mor til min far, at hun ville skilles, og at vi aldrig kom tilbage, fortæller Szhirley og gengiver ordene fra moderen:

- 'Så sig godt farvel til din datter, for der går lang tid, før du ser hende igen', sagde min mor. Min far blev helt mundlam, hans hage begyndte at dirre, og tårerne løb.

Oliver Bjerrehuus fortæller om sit liv med coke, kærlighed og husspektakler. Læs med her.

Stadig påvirket af oplevelsen
Oplevelsen var hård for Szhirley, der i de efterfølgende år savnede sin far ekstremt meget. Han fandt sig til gengæld et nyt og godt liv i Mexico med nye kone og fire børn.

Men det er en oplevelse, der stadig påvirker Szhirley.

- Som sagt er jeg i en sen alder blevet opmærksom på, hvad det har gjort ved mig, at min mor gik fra min far på den måde. Sammenhængen bliver ved med at dukke op hos mig, når jeg kommer til at handle på en måde, jeg ikke selv er opmærksom på. Som for eksempel at glemme at informere min kæreste om, hvad der sker med min karriere. Fordi jeg har været så vant til, at det bare var min mor og mig, siger hun.

Læs også