https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1340_sonja_richter_kan_lide_at_vaere_grim.jpg
Underholdning

Sonja Richter: Jeg kan godt lide at være grim

9. oktober 2013
redigeret af Charlotte Hallbæck
Den smukke skuespiller er ikke særlig optaget af, om hun har fået rynker, eller om hun ser grim ud.

Kvinder misunder hende, mænd sukker efter hende. Alligevel går 39-årige Sonja Richter ikke særlig meget op i sit udseende. Da hun skulle være med i filmatiseringen af Jussi Adlers ”Kvinden i buret” tabte hun sig en hel del. Og hun fandt det skræmmende, at der faktisk var kvinder, der bad om kuren, fordi de så hendes afpillethed som et ideal.

LÆS OGSÅ: Trine Pallesen synes, ”plasticpatter er sygt”

Hun skulle også se grim ud i rollen som Merete Lynggaard, der det meste af filmen befinder sig indespærret og pint i et trykkammer, men det generede hende ikke.

- Jeg kan godt lide at være grim. Det var dejligt og helt vildt spændende at være grim. Frem for alt handlede det om at gøre det hele så troværdigt som muligt. Jeg har virkelig ikke noget problem med at være grim. Mange skuespillere siger, at de gerne vil være det, men når sminkefolkene går i gang, så kan de ikke lige ha’ det alligevel.

LIGEGLAD MED RYNKER
Sonja Richter har rundet de 39 år. Men det er heller ikke noget, hun går særlig meget op i.

- Jeg er ikke særlig optaget af, om jeg er blevet ældre, og om der er kommet flere rynker. Jeg lægger heller ikke så meget mærke til den dér beauty-agtige ting ved andre mennesker. Jeg lægger mere mærke til, om der er små stjerner i øjnene. Selvfølgelig kan man også få velvære og udstråling af at passe på sig selv og ta’ noget sminke på. For mig er det mest den vej med sminketing. Hvis det hjælper på dit humør at tage mascara på, så gør det. Men du skal ikke gøre det for min skyld, siger hun til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Skuespilleren Beate Bille har fået et mere afslappet forhold til sin krop.

Men et særligt punkt går Sonja Richter op i. Hun sørger for at passe på sin krop. Men bevæggrunden er nærmere kærlighed end forfængelighed.

- Jeg tager mig af mig selv, tænker over, hvad jeg spiser, og på, hvad jeg gør med min krop. Men jeg tænker samtidig også: Der skal også leves et liv. Og det er meget vigtigere end at blive ved med at se ung ud. Selvfølgelig er der noget rart ved at være velholdt. Men man skal gøre det af kærlighed til sig selv.

Læs også