https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1321-soren-kragh-2-copy.jpg
Underholdning

Søren Kragh-Jacobsen: ”Min kone kan stadig overraske mig”

23. maj 2013
Af Ida S. Richardt 05/23/2013 - 08:15
Meget har forandret sig, siden Søren Kragh-Jacobsen skød en succesfuld karriere i gang i 1975 med sangen om Mona. Men en af de ting, der ikke har forandret sig, er, at Søren stadig ikke forstår det modsatte køn fuldt ud. Men han mener, det bedste ved at være mand er, at der findes kvinder

Søren Kragh-Jacobsen skrev ”Mona”-sangen i 1975 om den første forelskelse, og selvom Søren har været gift med sin kone i snart mange år, forstår Søren stadig ikke det modsatte køn fuldt ud.

– Min kone kan da stadig overraske mig. Altså helt, så jeg tænker: hvad fanden har jeg egentlig lavet i de sidste 33 år? Jeg synes ikke, der er to celler, der er ens. Og jeg tror, at det er meget vigtigt, at man gør plads til at være den, man nu er. Og indimellem har jeg haft fornemmelser af, at nu får mænd ikke lov at være mænd, eller nu får kvinder ikke lov at være kvinder. Og det, synes jeg egentlig, er noget, man skal tænke over.

Læs også: Søren Kragh-Jacobsen - "Det vigtigste i livet er vores børn"

UDVANDET MASKULINITET
Der er sket meget med ligestillingen siden 70’erne, og selvom Søren Kragh-Jacobsen går fuldt ud ind for ligeret mellem mænd og kvinder, synes han, maskuliniteten har svære kår i dag.

Hvordan synes du, dét ser ud i vores samfund i dag?

– Jamen, jeg tror, at det er på et stadie, hvor man ligesom har flydt rundt et stykke tid. Lidt androgynt – godt sat i gang af min egen generation, ik’? Hvor man går 100 procent ind for ligeret – hvilket jeg selvfølgelig gør. Der har været en tendens til at udvande maskuliniteten. Den bløde mand, det metroseksuelle ... og et eller andet sted, så sker der jo det ... at så bliver mændene måske det, som kvinderne gerne så på papiret, men i det virkelige liv fungerer det jo ikke. Men det betyder ikke, at jeg ikke synes, kvinder er langt bedre til ting end mænd, det må jeg sige. Jeg tror, verden ville se anderledes og smukkere ud, hvis det var kvinder, der regerede den.

Hvad er det så for ting?

– Det dér med at have fuldstændig fat i følelser og det pragmatiske og ... det negotiable. De kan glatte ting ud og få det til at fungere og skære ind til benet. Og der er ikke så meget pusten sig op vel ... det gør mænd jo, siger Søren Kragh-Jacobsen.

Læs også