https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1321-soren-kragh-1-copy.jpg
Underholdning

Søren Kragh-Jacobsen: Det vigtigste i livet er vores børn

23. maj 2013
Af Ida S. Richardt 05/23/2013 - 08:15
Søren Kragh-Jacobsens lange cv indeholder spillefilm, afsnit af populære TV-serier og meget andet, og han indrømmer endda, at han af og til sætter arbejdet over familien. Men det vigtigste i livet er at få børn og opdrage dem med et ansvar for, hvad de skal ud i. Og fritter man ham lidt ud, kan man også få en ”opskrift” på, hvordan det lader sig gøre

– Man pakker ikke ind, at de er højt elskede – for det er de. Samtidig prøver man på at forstå dem, og man prøver at sætte nogle mere eller mindre blide grænser for deres udfoldelse. Og så kysser man dem lige så meget, som man kan komme af sted med. Altså, jeg tror, det er meget vigtigt at opdrage dem med en tro på, at de er elskede, og at livet er mangfoldigt. Og jeg har fået et par utrolig flittige og skønne sønner, som jeg synes indeholder det, man egentlig snakkede om man gerne ville have dem til at indeholde.

Læs også: Søren Kragh-Jacobsens kone kan stadig overraske ham - se hvordan her

JEG DRØMMER EN UMULIG DRØM
Hvordan var du selv som barn?

– Øhh ... hvad var jeg? Jeg var pænt usikker langt hen i livet. Jeg kan ikke sige dig hvorfor, men godt op i mine teenageår havde jeg meget svært ved at tage en beslutning. Jeg var ikke særlig dygtig i skolen, og jeg var utrolig flyvsk oppe i hovedet – jeg var jo en drømmer ... usikker og et rodehoved.

Det skiftede, da han kom hjem fra filmskolen i Prag og på sin mors opfordring søgte en stilling som producer”føl” i DR’s Børne- og ungdomsafdeling, selv om han egentlig var tre-fire år for gammel. Det løj han da bare om. Og så fik han en fantastisk legeplads for alle de ting, han havde hovedet fyldt med.

Læs også