Mariah Carey
Underholdning

Så meget tjener Mariah Carey på "All I Want For Christmas Is You"

27. december 2022
Af Mariah Leitisstein
Foto: Twitter/SIPA/Ritzau Scanpix
Den amerikanske sanger tjener hvert år styrtende på sit julemegahit.

Man bliver bestemt ikke fattigere af at skrive et kæmpe julehit.

I Mariah Careys tilfælde bliver man faktisk stenrig af at skrue et nummer sammen, som bliver spillet om og om igen hvert år.

"All I Want For Christmas Is You" er for mange juleelskere en udødelig klassiker, og nu er der altså blevet regnet lidt på, hvor mange knaster den 52-årige sanger tjener hvert år på lige netop dét nummer.

Nummeret har igen i år formået at kravle ind på den prestigefyldte Billboard Hot 100-liste, mens hittet på Spotify alene har høstet 1,3 mia. afspilninger.

Og for alle Koda-kendere hersker der dermed ingen tvivl: Mariah Carey bliver hvert år endnu rigere, når julen er et overstået kapitel.

Ifølge Billboard indtjente nummeret sidste år i perioden 1. november og gennem julemåneden 1,36 mio. dollars (9,5 mio. kr.) i USA alene, mens det på et globalt plan nåede op på 4,5 mio. dollars (31,5 mio. kr.).

Selv om Mariah Carey ganske rigtigt skal dele den nette pengesum med sit pladeselskab, Sony Music, så vurderes det, at sangerinden alligevel kunne overføre 2,28 mio. dollars (16 mio. kr.) til sig selv.

Tallene er udelukkende baseret på Mariah Careys egen version af sangen samt den tilgængelige streamingdata.

Det er ikke udelukket, at "Vision of Love"-sangerinden også tjener penge på sangen på andre måder.

Ifølge Celebrity Net Worth sidder den Grammy-vindende stjerne på en formue bestående af 340 mio. dollars (2,4 mia. kr.), så indtjeningerne fra julenummeret er mere eller mindre småpenge for den legendariske vokalist.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også