https://imgix.femina.dk/media/article/1403_rosalinde_mynster_om_idealer.jpg
Underholdning

Rosalinde Mynster: Nutidens kvindeidealer er svære at leve op til

20. januar 2014
af Susse Wassmann, redigeret af Charlotte Hallbæck
Det 23-årige stjerneskud kan lige nu opleves i tv-serien ”Badehotellet”, hvor hun spiller den praktiske og effektive stuepige Fie. Men i virkeligheden betegner hun sig selv en gammel hippie og synes, det er ærgerligt, at så mange kvinder i dag ligger under for et ideal om perfektion

23-årige Rosalinde Mynster spiller i øjeblikket hovedrollen i TV2-serien Badehotellet. Men hun har boet i Hollywood det sidste halvandet år sammen med kæresten, filminstruktøren Nikolaj Arcel – ikke for at prøve at slå igennem derovre, men for at udvikle sig og prøve nye udfordringer.

LÆS OGSÅ: Rosalinde Mynster ikke har nogle store ambitiøse stjernedrømme

Men selvom Hollywood kan være overfladisk og fyldt med plastik-kirurgi og facade, trives den unge skuespiller i byen, fortæller hun i et interview til FEMINA. Dét selvom hun benægter, at hun nogensinde selv vil komme til at stræbe efter perfektheden.

- Man kan jo så mene, det er et skrækkeligt sted, men det synes jeg faktisk ikke. Der er enormt meget overflade, men jeg synes, man skal gå ind i det på Andy Warhol-måden og bare elske det og omfavne det og sige: I LOVE PLASTIC! For det duer ikke at gå og være fordømmende, man må tage det hele med, siger Rosalinde Mynster.

Kun fokus på ungdom og udseende

Faktisk synes den smukke skuespiller, at hele verden er forskruet. I hvert fald når det handler om de idealer, vi forsøger at leve op til.

- Vi har jo fuldstændigt glemt hele kvindefrigørelsen, hvor bh’erne blev brændt af, og man frigjorde sig fra de idealer, der spærrede kvinder inde i en formel for, hvordan de skulle opføre sig. Det er da enormt ærgerligt. Jeg synes selv, det er svært, for jeg er vokset op i en tid, hvor der HELE tiden har været fokus på ungdom og udseende på grund af den måde, medierne fremstiller kvinder på. Og man bliver jo slave af det, selvom man godt ved, det er åndssvagt, siger Rosalinde Mynster.

LÆS OGSÅ: Rosalinde Mynster svarer på 5 hurtige spørgsmål om livet og kærligheden

Hun tænkte ekstra meget over det i forbindelse med optagelserne til Badehotellet, der foregår i en tid, hvor kvinderne lige havde fået stemmeret.

- Indeni er jeg lidt af en gammel hippie – det er der ingen tvivl om. Og jeg synes, det er ærgerligt, at kvinder i dag har brug for at forankre sig i et billede af perfektion. Man skal være perfekt på alle områder – i sin karriere, som mor, som kæreste, have en perfekt krop, det hele på én gang. Det er faktisk enormt svært at leve op til. Og jeg tror, at modreaktionen på kvindefrigørelsen har gjort det ekstra svært for min generation, for mange skønne, interessante og smukke kvinder ender med et rigtig lavt selvværd – det giver ingen mening, siger Rosalinde Mynster til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Trine Pallesen synes, ”plastikpatter er sygt”

Læs også