https://imgix.femina.dk/media/article/1446_rikke_louise_anderson.jpg
Underholdning

Rikke Louise Anderson: Jeg prioriterer kærligheden benhårdt

18. november 2014
af Susse Wassmann, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Carsten Seidel
Det er 20 år siden, Rikke Louise Anderson bragede igennem lydmuren som narkoluderen Joyce i filmhittet Nattevagten, og egentlig blev hun lidt forskrækket over pludselig at få taget sin privatsfære fra sig. Derfor prioriterer hun også kærligheden til husbonden Kim Bodnia og deres tre børn benhårdt

Det kræver sin kvinde at navigere mellem to skuespilkarrierer, fire børn og et hus i skoven. Og i mange år har 42-årige Rikke Louise Anderson enten været gravid, på barsel eller alene med børnene, når der har været bud efter hende, så det er kun de bedste og mest ”børnevenlige” tilbud, der er røget igennem filtret. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

- Det er jo ingen hemmelighed, at Kims (Bodnia, red.) karriere virkelig har peaket de seneste år, og det går ikke, vi begge to er væk fra børnene. Så jeg har simpelthen været MOR i rigtig mange år. Vi har så ikke levet som grever og baroner, men vi har det fantastisk derhjemme, siger Rikke Louise, der er mor til Nomi på syv år, Miles på ni og Charlie på 11. Og bonusmor til 20-årige Louis, som Kim Bodnia har med kollegaen Lotte Andersen.

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig har lært meget, efter de brød med hinanden sidste år

Har totalt styr på sine børn

Rikke Louise Anderson vil ikke betegne sig selv som den bollebagende mortype, som andre får angstanfald over. Men hun er alligevel mor med stort M.

- Jeg er sådan en mor, der snakker og henter og laver ting med mine børn. En irriterende nærværende mor, der har totalt styr på mine børn. Hvor de er, hvordan de har det, og på, hvem der har brug for hvad. Tror jeg selv i hvert fald. Men jeg kører ikke spelt og yoga og alt det dér. Det kommer jeg måske til en dag. Efter min Nespresso-fase, som jeg er i lige nu. Så ryger jeg direkte over i speltfasen, ha ha!, siger Rikke Louise Andersen.

LÆS OGSÅ: Jeg levede ikke, jeg overlevede, fortæller vejrværten Anja Fonseca om den bulimi, hun led af i 17 år

Vi er lige skøre

Derfor føler hun heller ikke, at hendes børn er ramt af ”mor og far er skuespillere og aldrig hjemme”-traumet.

- Nærmere: ”Når mor er hjemme, er far lige gået”. Men vi er altid mentalt til stede, når vi er hjemme – det er et krav, vi har. Vi prioriterer familien, kærligheden, hinanden. Hvad fanden skal man ellers være sammen for? Der er vi lige skøre, Kim og jeg. Ellers kan vi ikke. Det er vel også derfor, der pludselig er gået 16 år, og man er helt sådan: Wow, vi er stadig sammen! Og kærligheden, der bare vokser og vokser.

- Indimellem kan jeg godt blive bange for at vågne op en morgen, og så er kærligheden bare væk. Men det er den ikke. Og det er ret fantastisk. Og drivkraften i, at man bliver ved med at ville hinanden, mens man vokser. For vi er jo ikke de samme, som da vi mødtes. Jo, grundessensen. Men man udvikler sig, får ny smag. Nu drikker jeg for eksempel Nespresso, siger Rikke Louise Anderson med en humoristisk tone.

Læs også