https://imgix.femina.dk/media/article/1443-renee-art-2.jpg
Underholdning

Renée Toft Simonsen om bruddet med Thomas: Kæft, hvor har vi lært noget

23. oktober 2014
redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Runolfur Runolfur Gudbjørnsson og All Over
Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig valgte sidste år at gå fra hinanden efter 17 års samliv, men de kunne alligevel ikke undvære hinanden. Det kræver hårdt arbejde at finde sammen igen, fortæller den 49-årige ekssupermodel

Efter 17 års samliv valgte Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig at gå fra hinanden sidste år. Men der gik ikke lang tid, før de fandt sammen igen. Og selvom det umiddelbart kunne lyde som afslutningen på et eventyr, har det været hårdt arbejde, fortæller Renée Toft Simonsen i et interview med FEMINA i denne uge. For hvordan starter man forfra?

- Det gør man, hvis begge parter virkelig vil det. Det kræver meget arbejde med én selv, og så kræver det, at man er fuldstændig åben og ærlig, og allermest, at man holder sit hjerte åbent og kærligt. Man kan have alle mulige hangs: ”Du gjorde også!”, og ”Nå, knaldede du med hende?”. Det skaber afstand, manglende nærhed, manglende kontakt, manglende alting. Det er ikke, fordi de følelser ikke må være der, men hvis man går og samler sammen på den slags, har man ingen ordentlig base at starte forfra på. Det skal komme fra det kærligste sted, du overhovedet kan mobilisere. Så kan man starte forfra. Det er i hvert fald den oplevelse, vi har haft.

Har I skændtes siden?

- Næsten ikke. Vi har haft ÉN ting her i sommerferien. Og det er over et år siden, vi fandt hinanden igen, ikke? Men vi havde en ting, hvor det gik op for os begge to: Hov, vi er ikke usårlige. Vi skal stadig være opmærksomme. Det var mig, der blev enormt såret over, at jeg syntes, han var blevet sjusket omkring at være opmærksom og kærlig over for mig. Det … havde han slet ikke oplevet. Man oplever pludselig to forskellige ting. Vi havde jo den bagage, vi havde, så lynhurtigt drager egoet nogle beslutninger, siger Renée Toft Simonsen.

LÆS OGSÅ: Supermodellen Helena Christensen fortæller, hvordan hendes hverdag ser ud i dag

Der har altid været rigeligt af alt i vores forhold

Hun fortæller, at hun blev bange for, om det mon ville blive, ligesom det var dengang. Og han blev bange for, om hun forlod ham. De var helt tilbage til at være en lille pige og en lille dreng indeni. Men så:

- Man skal kunne sige: ”Hvad er det, der sker helt nede i dig?” Det tog lige et par dage, inden vi kunne komme derned, men vi kunne. Og det betyder alt. Vi er blevet pissedygtige, det er jeg bare nødt til at prale af. Jeg siger ikke, det er perfekt, og jeg siger ikke, der aldrig er ”noget” imellem os. Men KÆFT, hvor har vi lært noget. Jeg kan ikke huske, at vi, i de 18 år vi har kendt hinanden, har haft så fredeligt et år nogensinde. Vi har jo ALTID skændtes om alt muligt. Vi har jo ALTID haft det sjovt. Der har altid været rigeligt af alt i vores forhold. Både knald og skænderier og alt muligt. Vi er livlige mennesker begge to. Det har da haft sin fascination, der har også været noget fedt over det, altså det HAR der da. Men jeg bliver 50 lige om lidt. Jeg vil have det mere fredeligt nu. Det var også noget af det, jeg ku’ mærke, da vi havde det dér i sommer. Jeg GIDER ikke skænes om sådan nogle ting mere. Men jeg vil gerne tale om det, hvis jeg bliver ked af det, eller han bliver ked af det. Eller hvis der er nogle følelser, der er svære. Og hvor den anden ikke er afvisende, men åben. Og dér er vi godt nok blevet dygtigere, end vi var, siger Renée Toft Simonsen til FEMINA.

https://imgix.femina.dk/1443-renee-bog.jpg

Renée Toft Simonsen har netop udgivet selvbiografien "At finde hjem"

Læs også