https://imgix.femina.dk/media/af34690ca4e44a5ea2d041002cf48161.jpg
Underholdning

Poesibog: Sys Bjerre

30. april 2012
af Redaktionen
Foto: Lars H. Laursen
FEMINA har fået lov til at kigge i en række kendte menneskers poesibøger. Her kan du blive klogere på sangerinden Sys Bjerre, der bl.a. har hittet stort med sangen "Malene". Læs, hvorfor hun selv synes, hun kan være anstrengende, hvem hun fik sit første kys af, og hvorfor hun engang sad fast i en parkeringskælder...

Navn: Sys Engstrøm Bjerre

Alder: 26

Civilstand: Jeg har nok lidt en kæreste...

Børn: 0

Øl/vin: Øl først, så vin! Den gamle huskeregel lyder jo: wine then beer - makes you feel queer, beer then wine - makes you feel fine.

Bukser /nederdel: Begge dele. men jeg går nok mest i kjole

Min yndlingsbog, -musik og -film ... Jeg ELSKER gode bøger, men hader dårlige krimier og såkaldt "ferielæsning". Herta Müllers "Mennesket er en stor fasan i verden" gjorde stort indtryk på mig. Jeg kan godt lide folk, der tryller med ord.

Maise Njor - læs hendes poesibog her

Når jeg skal slappe af, elsker jeg at ... sætte en violinkoncert på og lave mad. Gerne hele dagen. Der er ikke noget bedre!

Hvis jeg skulle bo i et andet land, skulle det være ... Nepal. Der har jeg boet i lang tid. Jeg arbejdede på et børnehjem, og det kunne jeg godt finde på at gøre igen. Det er et fantastisk land, og det var et utroligt givende arbejde.

Jeg er virkelig god til at ... lære ting udenad. Sangtekster, digte, sætninger fra bøger, jeg har læst, gamle reklamer, og alskens melodier fylder nok 80 % af min hjerne. Til gengæld kan jeg ikke den lille tabel. Jeg ved ikke hvorfor. Tal sidder bare ikke fast.

Jeg er overraskende dårlig til at... skrive indkøbslister. Jeg laver så meget mad, så det er egentlig underligt. Men hver gang mine veninder er med ude at købe ind, siger de "Det er jo ikke en indkøbsliste, det er jo bare spørgsmål!", og så ser jeg på papiret, og så står der rigtig nok: Hvedemel? Persillerod? Smør?

Min største last er ... at jeg bruger for mange penge på gaver. Det lyder som sådan en "uuuh, se, hvor sød jeg er"-agtig ting at skrive, men det er faktisk et stort problem. Jeg tænker ikke over, hvad ting koster, og hvis jeg ser noget som en af mine venner ville elske, køber jeg det bare. Også selvom der ikke er penge på kontoen.

Det dummeste/pinligste, jeg nogensinde har gjort/oplevet ... Jeg er så dårlig til at køre bil. Jeg sad engang fast i en parkeringskælder og kunne ikke komme ud igen. Spørg mig ikke hvordan. Jeg blev nødt til at få en fremmed mand til at bakke bilen ud. Det syntes jeg var ret pinligt.

Andrea Elisabeth Rudolph - læs hendes poesibog her

Den største udfordring i mit liv ... er min evige kamp imod mig selv. Jeg er meget ekstrem og føler alting enormt voldsomt. Jeg tror ikke, der går en dag, hvor jeg ikke både er lykkelig og ulykkelig. Og flere gange om ugen er jeg ved at stikke af fra det hele. Jeg kan være ret anstrengende.

Jeg griner, når ... mine venner slår sig. Det er altså så dumt, og jeg er lidt flov over det, men den er sikker hver gang.

Jeg holder mig i form ved at ... træne ved Lotte Arndal. Jeg skifter imellem løbetræning, styrketræning og intervaltræning. Jeg træner 5 gange om ugen. Mindst. Det gør mig godt tilpas, og giver mig noget at holde fast i i min ellers ret kaotiske tilværelse.

Min yndlingsdesigner er ... Jeg går ikke op i designere. Næsten alt, hvad jeg ejer, er genbrug. Og nej, ikke vintage. Genbrug, som i "fra Røde Kors-butikken". Tøj er en af de ting, jeg ikke gider bruge penge på.

Bedste og mest romantiske øjeblik i mit liv ... Det kan I jo ikke spørge én, der er forelsket om...! Hvert øjeblik er jo det bedste og det mest romantiske lige for tiden.

Hvis jeg kunne spole tiden 5 år tilbage, ville jeg fortælle mig selv, at ... der er ingen grund til at være så bange. Det skal nok gå det hele.

Hvis jeg kunne ændre noget i mit liv, skulle det være ... Så ville jeg være blevet ved med at spille violin. For pokker da, hvor ville jeg have været god i dag. Jeg startede, da jeg var 4 år.

Jeg er den eneste i min omgangskreds, der ... altid spiser med kniv og gaffel. Også selvom det er pizza. Og strikker. Og elsker opera. De kalder mig Emma Gad.

Jeg lyver kun, når ... Jeg lyver ikke. Det lyder helligt, men det er sandheden. Jeg er dog stadig i gang med at lære at holde min mund. For det er ikke altid, at man behøver at sige sandheden. Det er sådan set et større problem.

Annette Heick - læs hendes poesibog her

Jeg fik mit første kys ... alt, alt for tidligt. Det var af Kalle, som jeg gik til trampolin med. Kalle havde set alle sin fars James Bond-film og vidste godt, hvordan man gjorde. Det var i hvert fald noget med en hel masse tunge. Puha.

Jeg er bekymret for at ... dø lige pludselig og ikke få det hele med. Jeg har så meget, jeg skal nå og så mange ting, jeg vil. Eller at dem, jeg elsker, skal dø. Menneskers udløbsdato er generelt en stressfaktor for mig. Jeg er en af dem, der ville ønske, vi bare kunne leve for evigt alle sammen.

God stil er ... at være et godt menneske.

Jeg græder, når ... Hvornår græder jeg ikke? Jeg er en geyser. Der skal intet til, før tårerne står ud af øjnene på mig. Når jeg bliver rørt af gode bøger/film, når min søster spiller teater, når jeg ikke får min vilje, når jeg slår mig, eller føler mig ensom osv osv osv. Jeg har engang grædt over en reklame for Merci-chokolade, men der havde jeg også menstruation...

Når jeg er alene, elsker jeg at ... spise chips og se det, man kalder "en dårlig film". F.eks. Beverly Hills Chihuahua eller High School Musical 1, 2 og 3. Det er der ingen, der må vide, så jeg gør det kun, når jeg er alene. Nu har jeg så skrevet det her. Lidt dumt.

Det bedste råd, jeg har fået, var ... Start en revolution: Stop med at hade din krop

Det første, jeg lægger mærke til hos en mand, er ... hans holdning.

Mænd er flottest, når de er klædt i ... noget, de selv synes, de er pisselækre i.

Enhver kvinde bør vide, at mænd ... i virkeligheden er ligeglade med, om du vejer det ene eller det andet. De er også ligeglade med, om du har lidt appelsinhud, eller om dine ben er korte. Og skulle du rende ind i én, som ikke er det, er han alligevel ikke værd at satse på.

Mænd er uimodståelige, når ... de ved, hvad de vil og går efter det.

Mænd er uforståelige, når ... de synes, det er en god ide at cykle, når man skal i operaen eller til fest. Det kan man jo ikke i kjole. Og hvad med håret?

Læs også