https://imgix.femina.dk/media/d9440a91d8ae43869baaa5108e5ff7c2.jpg
Underholdning

Poesibog: Mathilde Falch

13. april 2012
af Nicola Voss
Foto: Maria Sattrup
FEMINA har fået lov til at kigge i en række kendte menneskers poesibøger. I denne uge kan du blive klogere på musikeren Mathilde Falch og læse, hvad hendes største last er, hvilket spil, hun er virkelig god til, og hvad hun en sjælden gang kan finde på at lyve om til sin mor...

Navn: Mathilde Falch

Alder: 22 år

Civilstand: Forlovet med Jesper Juhl

Børn: Elsker dem, både når de kommer og når de tar' hjem igen.

Øl/vin: Ja tak, men ikke nødvendigvis i den rækkefølge.

Bukser /nederdel: Bukser, jeg elsker nederdele, men jeg føler mig meget mere tilpas i bukser.

Min yndlingsbog, -musik og -film ... I øjeblikket er jeg igang med at læse "Hildegaard" af Anne Lise Marstand-Jørgensen, fantastisk bog. Musik: Beatles, Amiee Man, The Cardigans, Bob Dylan, The Pretenders. Film: De fleste med Ryan Gosling og intet med Sandra Bullock...

Når jeg skal slappe af, elsker jeg at ... høre musik og lægge pulsespil eller løse kryds og tværs.

Hvis jeg skulle bo i et andet land, skulle det være ... Spanien. Jeg har rejst rigtig meget i Spanien og jeg elsker kulturen, varmen og sproget.

Jeg er virkelig god til .... at spille backgammon.

Jeg er overraskende dårlig til ... at tegne, det har jeg altid virkelig gerne ville lære. Man siger et billede siger mere en tusind ord - men ikke hvis jeg har malet det!

Min største last er ... at jeg roder helt sindsygt meget.

Læs også Karen Mukupas poesibog

Det dummeste/pinligste, jeg nogensinde har gjort/oplevet ... En af de første gange, jeg var sammen med min kæreste, var jeg så fuld, at jeg kastede op udover ham i sengen, og prøvede at undskylde det ved at sige; "Ro på! - det meste af det er bare vand."

Den største udfordring i mit liv ... At overvinde mine destruktive adfærdsmønstre og at få mod til at oprette mit eget pladeselskab og udgive min plade.

Jeg griner, når ... jeg ser Tina Fey i "30 Rock".

Jeg holder mig i form ved ... bo på 5. sal og være glemsom.

Min yndlingsdesigner er ... Jeg er simpelthen (desværre) ikke så god til det dér med designere. Men jeg siger Stella McCartney, fordi hun er datter af min Paul McCartney, og ham er jeg vild med :-)

Bedste og mest romantiske øjeblik i mit liv ... Da min kæreste friede til mig i Paris. Det hele var en overraskelse. Jeg skulle bare møde op på Nørreport Station, og pludselig sad han på knæ foran mig på en bro i Paris

Læs også Andrea Rudolphs poesibog

Hvis jeg kunne spole tiden 5 år tilbage, ville jeg fortælle mig selv, at ... Jeg nok skulle blive glad, at jeg ville møde nogle fantastiske personer, at jeg ville få meget mere ro i mit liv, og at jeg ikke måtte være så bange for, at jeg ikke kunne finde ud af at leve mit liv.

Jeg lyver kun, når ... min mor spørger mig, om jeg er stresset.

Jeg fik mit første kys ... af Emil i 4. klasse, da vi var på lejrskole på Bornholm.

God stil er ... at give folk et par chancer.

Når jeg er alene, elsker jeg at ...høre musik og drikke en øl i min vindueskam mens jeg følger med i livet nede på gaden.

Det bedste råd, jeg har fået, var ... aldrig at give gode råd uden der er nogen, der har bedt om det.

Læs også Tim Schous poesibog

Det første, jeg lægger mærke til hos en mand, er ... om han kan kigge mig i øjnene og være selvsikker men alligevel følsom i hans blik.

Mænd er flottest, når de er klædt i ... sorte jeans og en t-thirt.

Enhver kvinde bør vide, at mænd ... kan være helt fantastiske, følsomme, nærværende og lyttende - men at de fleste er nogle røvhuller :-)

Læs også