https://imgix.femina.dk/media/4e71325b9c984b8ba9f8729b9c2346dd.jpg
Underholdning

Poesibog: Line Kruse

3. februar 2012
af Majbritt Olsen
Foto: Line Kruse PR, Teamplayers
FEMINA har fået lov til at kigge i en række kendte menneskers poesibøger. I denne uge kan du blive klogere på Line Kruses brændende passion for romaner, høre hvorfor hun engang har tisset på et gulvtæppe og læse hvem hendes yndlingsdesigner er.


Navn:
LineKruse

Alder:
36 år

Civilstand: Gift med manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen

Børn: 3 styks

Arbejde: Skuespiller

Øl/vin: Jeg er meget mere til ost & rødvin end jeg er til desserter, men i bund og grund ER jeg en øl-pige! Hvis ikke jeg blev så træt midt på dagen ovenpå en pilsner, ville jeg altid drikke en Hof til min sildemad.

Bukser /nederdel: Skal man absolut vælge?! Nå men ok så; bukser! Rumpetten skal fremhæves, da det efterhånden er det eneste på min krop, der stadig dur ovenpå 3 fødsler.

Min yndlingsbog, -musik og -film ... Doris Lessings roman; "The Grass is Singing" slipper jeg aldrig, jeg er en all time D-A-D fan, og ynglingsfilm har jeg mange af, en af de første store filmoplevelser var "Rosemary´s Baby", som jeg stadig synes, er fremragende.

Når jeg skal slappe af, elsker jeg at ... at være sammen med min familie. Det er mit absolutte fristed. Og rigtig gerne på en strand i Thailand i januar måned!

Hvis jeg skulle bo i et andet land, skulle det være ... Sverige. Men jeg ku bo stort set alle fredelige steder i verden i et par år. Udlandsdansker bliver jeg aldrig frivilligt, men jeg ville gerne give mine børn de kulturelle oplevelser, man får ved at bo i et andet land.

Jeg er virkelig god til ... at give gaver! Det er min store passion. Jeg er ikke nær så god til at modtage gaver, hvilket jo er totalt tarveligt, fordi venner og familie på et tidspunkt gerne vil give igen.

Jeg er overraskende dårlig til ... at komme ud af døren om morgenen i ordentlig tid UDEN at glemme enten børns madpakker, gymnastikposer, skoletasker, regntøj, cykellygter eller mine egne sager så som nøgler, telefon, solbriller, håndtaske.

Min største last er ... kaffe. Jeg kan drikke kaffe på alle tidspunkter af døgnet og stadig lægge min ned og sove lige bagefter. Det må betyde, at jeg får AL for meget koffein, for det virker ikke rigtig på mig mere. Allerbedst og skønnest er dog morgenkaffen.

Det dummeste/pinligste, jeg nogensinde har gjort/oplevet ... var at sætte mig ned og tisse på et gulvtæppe midt om natten. Jeg gik i søvne og sov sådan set stadig, mens jeg tissede, og troede, jeg var gået ud på toilettet. Det var jeg så ikke!

Den største udfordring i mit liv ... er at prioritere min tid optimalt. Jeg vil gerne det hele: Ha en stor børneflok og et godt ægteskab, køre karriere og have et stort socialt liv, samtidig med at der også skal være plads til fordybelse og ro på hjemmefronten..

Jeg griner, når ... jeg er sammen med min familie. Min mand rummer så meget upædagogisk vanvids-humor, og han er det sjoveste menneske, jeg nogensinde har mødt! Heldigvis har vores børn arvet hans form for langt-ude-humor.

Jeg holder mig i form ved ... spinning eller puls & styrke-træning. Det skal helst sortne lidt for øjnene og give blodsmag i munden, får jeg fanges af det. Jeg går på et fitnesshold som trænes af de sejeste tøser i byen; 2 tvillingesøstre der får mig til at yde maksimalt og bede om nåde!

Min yndlingsdesigner er ... Stines Goyas grafik og vilde prints & POP Cphs casual men stilfulde designs i silke.

Bedste og mest romantiske øjeblik i mit liv ... bedste øjeblik var mit første barns fødsel, det mest romantiske øjeblik var, da jeg blev gift med mine børns far 4 år senere. Romantikken drev ned af kirkegulvet. Tænk, at bryllupper bliver ved med at leve op til forventningerne.

Hvis jeg kunne spole tiden 5 år tilbage, ville jeg fortælle mig selv, at ... jeg ikke skulle bekymre mig så meget over mine daværende mavesmerter. Det viste sig jo bare at være gluten allergi!

Hvis jeg kunne ændre noget i mit liv, skulle det være ... at blive bedre til ikke at stresse om morgenen og hunse med alle omkring mig.

Jeg er den eneste i min omgangskreds, der ... gør en dyd ud af ikke at være på Facebook.

Jeg lyver kun, når ... det er noget med lillebror-nissen at gøre. Han bor oppe på vores loft , og han rumsterer til tider i vores hus og laver numre, også når det ikke er jul. Men det er jo ikke rigtigt at lyve. Vel? Jeg har afsløret overfor mit ældste barn, at det er mig, der leger Tandfeen.

Jeg fik mit første kys ... da jeg var 16 og var udveksling student i USA. Han var ældre end mig og havde kysset masser af piger før, så den drive in bif-tur var ligeså spændende og skøn, som Hollywood ynder at fremstille den.

Jeg er bekymret for ...terror. Frygten for et terrorangreb i Danmark er i den grad noget, der sidder i mig. Jeg forstår dog ikke folk, der fravælger at se nyheder. Man bliver nødt til at følge med, også selvom det gør, at man bliver bange for at tage toget til Nørreport af frygt for terror.

God stil er ... at forære sin mor blomster og forkæle hende med gaver og i det hele taget være hende dybt taknemmelig for alt, hvad hun har gjort for en! Det er sådan noget, det virkelig gik op for mig, da jeg selv fik børn.

Jeg græder, når ... jeg læser de sidste tre kapitler af en god roman om ulykkelige, uforløste skæbner. Jeg læser det tredje sidste kapitel to gange i træk, dernæst det næstsidste kapitel 2 gange for til sidst at læse selve slutningen, da jeg sjældent kan overskue at en god bog slutter.

Når jeg er alene, elsker jeg at ... læse romaner. Jeg kan finde på at stille vækkeuret til kl 6 om morgenen, sådan at jeg lige får en time for mig sammen med en god bog, inden alle andre vågner.

Det bedste råd, jeg har fået, var ... ingen kan fortælle dig, hvor mange børn, du skal ha!

Det første, jeg lægger mærke til hos en mand, er ...hans lugt. Hvidløg og smøger rører mig ikke, det er selve hans lugt, jeg tiltrækkes eller frastødes af.

Mænd er flottest, når de er klædt i ...det tøj, de selv bedst kan lide at ha på. Et jakkesæt kan se klodset ud på en mand, der har sin identitet i at gå casual klædt. Jeg synes dog, der skal være forskel på hverdag og fest, også for mænd, derfor elsker jeg også mænd i hvide skjorter..

Enhver kvinde bør vide, at mænd ... er meget klogere på det følelsesmæssige plan, end vi tror! Dog har de ofte svært ved at rette denne klogskag mod sig selv.

Mænd er uimodståelige, når ... de har selvironi., sexappeal og selvtillid. Og et stort hjerte.

Mænd er uforståelige, når ... de støder ind i den klassiske 40års-krise. Hør nu her, drenge: Det her ER livet! Glæden ved hverdagen, karrieren der går op og ned. Vi har hinanden og børnene, nyd dét og lev livet i NÆRVÆR uden at være så forpint og indebrændt over ikke længere at være 20!

Line Kruse er aktuel i den romantiske julekomedie "Noget i luften", hvor hun spiller hovedrollen Pernille, der har premiere d. 10 november på Mortens Aften.

Læs også: Poesibog Annette Heick

Læs også: Poesibog Andrea Elisabeth Rudolph

Læs også: Poesibog Maise Njor

Læs også: Poesibog Tim Schou

Læs også