https://imgix.femina.dk/media/3ebc12f6bd554a13a29b3b8a30f07583_0.jpg
Underholdning

Poesibog: Annette Heick

19. oktober 2011
af Charlotte Hallbæck
Foto: Jens Rosenfeldt
FEMINA har fået lov til at kigge i en række kendte menneskers poesibøger, og i dag kan du møde Annette Heick, der fortæller, hvor pinlig, hun faktisk kan være, og hvorfor, hun altid ender med at slå græs, når hun egentlig skulle slappe af …

Navn: Annette Heick
Alder: 39 år
Civilstand: Gift med Jesper Vollmer
Børn: Børn: Eliot på 7 år og Storm på 2 år.

Min yndlingsbog, -musik og -film ... Andre Agassis bog "Open" og Susanne Biers film "Hævnen". Musik - Jamiroquai. Har alt med ham.

Når jeg skal slappe af, elsker jeg at ... være i haven. Det synes folk ikke er at slappe af, men det synes jeg. Så spuler jeg terrasse eller luger. Så går jeg i mine egne tanker, det kræver ikke, at jeg tænker på det, jeg laver. Det synes jeg, er rigtigt dejligt fortæller Annette Heick

Hvis jeg skulle bo i et andet land, skulle det være ... End Sverige?! Så ville det jo selvfølgelig være Danmark! Men hvis jeg skulle vælge noget helt andet, så ville jeg meget specifikt vælge Rom. Fordi jeg er Rom-o-man. Har været der i hvert fald 30 gange, fordi alt ved byen tiltaler mig - stemningen, mændene (!), maden, sproget, historien - det hele. Jeg elsker det. Men jeg kommer aldrig til at flytte uden for Skandinavien.

Læs også: Andrea Elisabeth Rudolphs poesibog

Jeg er virkelig god til ... holde styr på min økonomi. Det er så absolut mig, der har overblikket over den slags derhjemme.

Jeg er overraskende dårlig til at ... lave mad. Jeg hader det. Jeg skal nok gøre det, men jeg kan virkelig, virkelig ikke lide det. Jeg elsker til gengæld at spise det. Så min mand står for den slags. Og min mor og far er flyttet over ved siden af os, og hvis der dukker en chance op for at gå derind og spise, når min mand ikke er hjemme, så gør jeg det.

Min største last er ... at have lidt for meget i kalenderen. Sådan så man tænker "Det kan du jo regne ud, ikke kan lade sig gøre". Og det glemmer jeg så bare.

Det dummeste/pinligste, jeg nogensinde har gjort/oplevet ... Dem har jeg lavet nogle stykker af. Jeg kan bl.a. huske, at jeg var inde på strøget, og mine underbukser var kravlet helt op. Så tænkte jeg, at jeg lige kunne stille mig ved et vindue, der var skærmet af, og få hånden op og lige hive ned i dem, men så kom solen pludselig frem, og der gik det op for mig, at lige inden på den anden side af vinduet sad folk og spiste. Og den dér med at vende sig om og opdage dem, der sad smilende, det var altså pinligt, griner Annette Heick

Læs også: Rasmus Walthers poesibog

Den største udfordring i mit liv ... Det var da jeg lavede musicalen Wicked på Det Ny Teater. Uden sammenligning. Og jeg kommer nok aldrig til at lave noget igen, der var så udfordrende som det. Det ville jeg simpelthen ikke have kræfter til. Det foregik over et år, hvor jeg trænede på alle mulige forskellige planer. Men det var også fantastisk, og resultatet var jo også derefter - 6 stjerner i anmeldelserne og fulde huse, så kan man jo ikke ønske sig mere. Det var fuldkomment fantastisk og fuldstændig opslidende.

Jeg griner, når ... jeg ser Ørkenens Sønner. Og jeg tror, det er en meget enten-eller ting. Men hold nu op hvor jeg griner, jeg er fuldstændig ødelagt af grin, allerede fra jeg sætter mig i sædet. Jeg er i det hele taget ret lattermild.

Min yndlingsdesigner er ... Jeg er ikke så godt inde i sådan noget der. Men jeg plejer at sige, at jeg er en Gant-pige. Det er superklassisk. Men ellers synes jeg, at Ole Yde har lavet nogen virkelig skønne ting. Fordi det er meget feminint, men også meget enkelt, fortæller Annette Heick

Bedste og mest romantiske øjeblik i mit liv ... Jeg synes, vi er ret gode til romantik hjemme hos os. Hver eneste år tager vi ud at rejse - kun mig og Jesper. Og det er altid sindssygt romantisk. Sidste år var vi i Hong Kong og Beijing, hvor vi var ude at sejle på en stor lystyacht og blev serviceret med champagne, lækkerier og klassisk musik, mens alle skyskraberne omkring bugten skiftede farve. Det var ubegribeligt smukt.

Hvis jeg kunne spole tiden 5 år tilbage, ville jeg fortælle mig selv, at ... jeg skal tage det helt roligt og holde fokus. For fem år siden var jeg ikke nået til det punkt endnu, hvor jeg vendte mig om og kunne se trolden i øjnene. Og sagde "Ja, jeg er Annette Heick - so bloody what!". Det skulle jeg have gjort noget tidligere. Men det er jo dét med erfaringer. Hvad er det, man plejer at sige? Man lever livet forlæns, men forstår det baglæns.

Læs også: Maise Njors poesibog

Hvis jeg kunne ændre noget i mit liv, skulle det være ... Jeg ville ikke ændre noget som helst! Jeg er tilfreds med det hele. Jeg vil ganske vist gerne have en carport, men det tæller ikke rigtig, vel?

Jeg er den eneste i min omgangskreds, der ... strikker. Det sker ikke ret tit, men jeg er i hvert fald den eneste, der har strikket en masse trøjer.

Jeg lyver kun, når ... det er absolut ubetydelig, latterlig, tosset og lillebitte løgn. Men jeg holder faktisk på, at man ikke må lyve. Det er noget af det værste.

Jeg fik mit første kys ... da jeg var 14. Jeg kan huske, at jeg bare snakkede videre, mens han sad med hele munden ud over min mund. Jeg tænkte, at nu måtte han snart stoppe. Det var meget mærkeligt.

Jeg er bekymret for ... om det nu kan blive ved med at gå så godt, som det gør. Men sådan er det jo. Jo mere glad og lykkelig man er, jo større bliver bekymringen for, om det nu går galt.

God stil er ... at opføre sig ordentligt og passe sit arbejde, fortæller Annette Heick

Jeg græder, når ... jeg er i kirke. Jeg bliver meget nemt rørt og græder faktisk forholdsvis ofte. Da jeg arbejdede på Det Ny Teater græd jeg hele tiden, det var simpelthen så pinligt. Men jeg syntes, det hele var så fantastisk og stort og overvældende, siger Annette Heick

Når jeg er alene, elsker jeg at ... jeg får desværre aldrig rigtig gjort det, som på papiret lyder dejligt. Jeg kunne godt tænke mig at sætte mig ned med en bog, for jeg elsker at læse. Men så skal jeg lige luge eller slå græs eller gøre rent. Det er frygteligt, jeg har for meget energi.

Mænd er flottest, når de er klædt i ... Jeg er jo en sucker for skjorte og slips, uhh - jeg har også noget med uniformer. Når der i lufthavnen kommer sådan et par luftkaptajner gående, så er jeg færdig!

Enhver kvinde bør vide, at mænd ... ikke kan læse tanker. Nu skal I holde op med at bilde os ind, at mænd kan læse tanker. Sig højt, hvad du tænker, føler, mener og gør. Og sig det præcist, det kan mænd godt lide. Og lad være med at pakke det ind.

Mænd er uimodståelige, når ... Det er de hele tiden. Det er frygteligt. Jeg synes især, de er uimodståelige, når de er begavede.

Mænd er uforståelige, når ... Jamen de jo ikke så skidekomplicerede. Det er de faktisk overhovedet ikke. Det er nok nærmere os kvinder. Der er dog én ting, jeg ikke forstår, det er dem, der har brug for at være i bander. Sådan noget med rockere - oh my God, hvor er det ubegavet! Det er virkelig et turn-off, fortæller Annette Heick

Til februar næste år er Annette Heick aktuel med sit nye album "Grænseløs", som indeholder 11 nye numre, hvor af flere er duetter med danske og svenske artister. Læs mere om Annette Heick på www.annetteheick.dk

Læs også