Rose Leslie og Theo James

Foto: Planet Photos/HBO/Ritzau Scanpix

Interview

Ny serie: Det kan være svært nok at finde kærligheden. Forestil dig, at din partner ovenikøbet kunne rejse i tiden

17. maj 2022
af Sofie Olivia Mørch
Foto: Planet Photos/HBO/Ritzau Scanpix
HBO-serien “The Time Traveler’s Wife” forener skuespillerne Rose Leslie og Theo James i et vanskeligt kærlighedsunivers, der påvirkes af både skæbne og tidsrejser. De to hovedroller drager her paralleller fra serien til det virkelige liv, når de taler om kærlighed og parforhold.

Forestil dig, at dit livs kærlighed er en stor skuffelse.

Der er ikke noget at gøre, for du ved, at det er ham, du senere hen uden at tøve vil sige ja til i kirken. Man kunne kalde det skæbnebestemt. Man kunne også kalde det en klassiker i nye klæder.

Søndag var der premiere på den nye HBO-serie “The Timetraveler’s Wife”. En dramatisk kærlighedsfortælling, der baserer sig på Audrey Niffeneggers bestsellerroman med samme navn.

På toppen af skuespillerlisten finder man Games of Thrones-stjernen Rose Leslie og Theo James, som de fleste kender fra sci-fi-universet i Divergent-trilogien.

Begge har tidligere slået deres folder i dramaserien Downton Abbey.

Her er de så igen, forenet i et univers, der byder på intet mindre end tidsrejser, tidløs kærlighed, humor og nøgenhed.

En kærlighedsrelation, der er dømt til at give masser af drama på lærredet, når Clare allerede som seksårig møder sit livs kærlighed den midaldrende Henry, der kan rejse frem og tilbage i tiden.

Bag sci-fi-universet er der ifølge de to stjerner budskaber, der kan tage flere år at erfare. En livsrigdom, som de nyttigt har gjort brug af bag kameraet i skabelsen af hovedrollerne Clare og Henry.

Over en Zoom-forbindelse fortæller de om netop det.

Hvad synes I, at serien siger om kærlighed og forhold?

Rose Leslie: Det, som skilte sig ud for mig som værende meget imponerende, er, at Clare på trods af sin ekstraordinære situation aldrig rigtig bliver bitter. Hun er så fast besluttet på hende og Henrys kærlighed, og den accept og viljestyrke, hun viser dem som et team vel vidende, at deres forhold vil medbringe store problemer, er meget beundringsværdig, synes jeg.

Theo James: Der er en scene, hvor en ældre Henry siger til en yngre Clare: ’Ham den unge fyr, (Henry i en yngre udgave, red.) du lige mødte, er selvfølgelig ikke den mand, du forelsker dig i. Det er han ikke, fordi du har en rolle i, at han udvikler sig til at blive den mand. Det, synes jeg, er en relevant pointe, fordi en relation – om det er et ægteskab eller et længere kærlighedsforhold – handler om udviklingen af begge individer i de rammer, man skaber sammen. Hvis min kone rejste tilbage i tiden og mødte mig som 25-årig, så tror jeg hun ville være frastødt af mig. Udviklingen af en relation over tid er et stort budskab i serien.

Theo holder en lille pause og fortsætter: Måske ville hun ikke være frastødt af mig, men hun ville i hvert fald være mindre interesseret i mig.

Præmissen for deres kærlighed i serien hviler meget på tro og skæbne. Er det noget, som I selv tror på?

Rose Leslie: Jeg tror, at begge ting spiller en rolle gennem livet, og det tror jeg egentlig også held gør. Clare tror vedholdent på, at hun er skæbnebestemt til at være sammen med Henry, og det er ikke noget, jeg selv ville tro på i mit eget liv.

Theo James: Jeg tror ikke på skæbnen, men jeg tror på ordsproget: alting sker af en grund. I udviklingen af ens liv er man nødt til at gå gennem noget dårligt for at opleve det gode. Hvis alt var lutter idyl, ville man ikke udvikle sig som person. Så der kan være noget konstruktivt i at tænke på det på den måde, når noget går dårligt.

Clare og Henry møder hinanden i forskellige aldre. Hvordan var det at skulle tilpasse sin karakter efter de forskellige livsfaser, som de gennemgår i serien?

Rose Leslie: Jeg tog meget en scene ad gangen. Jeg havde en bevidsthed om, at Clares møde med sit livs kærlighed i en alder af seks år er en meget ekstraordinær ting. Selvfølgelig er det noget, som er med til at skabe hende som menneske. Gennem hendes liv bliver Henry repræsentant for både håb og kærlighed, og på den måde bliver han af hende sat op på en piedestal.

Den følelse er så rodfæstet i Clare, så den ville jeg gerne have til udtryk hver gang, de mødtes gennem serien. Det var sjovt at spille, men det var også takket være den måde, hvorpå Steven (hovedforfatter og producent Steven Moffat, red.) havde skrevet karaktererne, der gjorde, at jeg kunne omfavne og hengive mig helt til rollen.

Theo James: Både bogen og serien handler meget om to menneskers minder, og hvordan de husker hinanden. Clare og Henry interagerer med hinanden i forskellige udgaver af dem selv og på forskellige tidspunkter af deres liv, og det er hele pointen og også en metafor for, hvordan minder, vores bagudsyn på os selv og vores nærmeste - er med til at danne os som mennesker.

Første afsnit af "The Time Traveler’s Wife" kan streames på HBO Max.

Læs også