morten sabroe,kærlighed,parforhold
Underholdning

Morten Sabroe: Jeg har absolut intet lært af nogen kvinde!

18. juni 2015
af Susse Wassmann, webversioneret af Charlotte Hallbæck
foto: Petra Kleis
Journalist og forfatter Morten Sabroe frygter kvinder, der vil opdrage ham, mere end Islamisk Stat og ebola. Så han har udviklet et syleskarpt instinkt for kvinder, der forvandler sig til militaristiske diktatorer, så snart forelskelsen er ovre

Hvis journalist og forfatter Morten Sabroe skal svare på, hvilken kvinde, han har lært mest af i sit liv, kan han ikke svare på spørgsmålet. For han har lært mere OM end af kvinder. Det siger han i et interview med FEMINA i denne uge.

- Jeg har tygget på spørgsmålet, og er kommet frem til, at jeg intet, absolut intet har lært af nogen kvinde! Jeg har lært rigtig meget OM kvinder – blandt andet at de, når deres forelskelse eller erotiske besættelse er overstået, og når alt det sjove og fede ved at møde et nyt menneske er udlevet, begynder helt automatisk og sikkert ubevidst at opdrage på én. Det går fra de mindste ting – som ikke at tage skoene af og træde ind på det nye smadderdyre tæppe, til store banebrydende ting som at vaske alt tøj på 50 grader, når nu noget af det kun kan tåle 40 eller 30.

”Når man kalder kvinder for det stærke køn, er det sandt”, siger Mikkel Munch-Fals

- Denne helt utålelige side hos kvinder fører enten til hurtig skilsmisse eller langvarig kastration af manden. Det er en side af det kvindelige, jeg frygter mere end ebola eller Islamisk Stat. Jeg er vokset op med den ved at have haft en mor, der først fik min far til at holde op med at ryge og så fik ham til at fyre alle sine elskerinder og derefter satte ham på en kur af daglig motion og appelsinjuice hver morgen. Og som om aftenen, når han lå og ventede på hende i sengen, tilbragte timer i køkkenet med at rydde op og flytte rundt på fuldstændig ligegyldige ting, indtil han var faldet i søvn, siger Morten Sabroe.

Rejsen ind i en kvinde

Morten Sabroe har derfor lært noget – nemlig at holde sig væk fra kvinder, der vil opdrage på ham.

- At vokse op i nærheden af min mor har i den grad udviklet mit instinkt for kvinder, som, så snart de er sikre på at have fat i manden, udvikler sig til militaristiske diktatorer og stille og roligt likviderer den mand, de engang forelskede sig i. Og så er det ellers om at tage benene på nakken!

”Jeg tror aldrig, min kone har været i tvivl om, at jeg elsker hende”, siger Mikkel Beha Erichsen

Til gengæld ved han også, hvad den bedste oplevelse er, han har haft med en kvinde.

- Den bedste oplevelse med en kvinde er at rejse ind i hende. Der findes ingen rejse på denne jord, som er mere fantastisk. Lad de andre rejse til Amazonas, Afrika, bestige Mount Everest – rejsen ind i en kvinde overstråler alt. At møde den kvindelige sanselighed og eros er verdens bedste junk, og så koster den ikke noget. Man bliver forfærdelig afhængig, og nogle mister forstanden, men det er alt sammen det hele værd!, siger Morten Sabroe til FEMINA.

”Mit syn på kvindekroppen har forandret sig”, siger rapperen Jooks

Læs også