https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/02/1307-maria-bramsen-er-tilbage/1307-maria-bramsen-er-tilbage-art.jpg
Underholdning

Maria Bramsen og Tøsedrengene er tilbage!

15. februar 2013
af Dorthe Kandi og Susse Wassmann
Foto: Petra Kleis
Efter 27 års pause er Maria Bramsen tilbage på scenen med Anne Dorte Michelsen og deres utallige Tøsedrengene-hits – men ikke uden tilløb. Vi mødte en skrækslagen Maria Bramsen inden turnestart

Hit efter hit bar Maria Bramsen og Tøsedrengene igennem 1980'erne, men der skulle alligevel en del overtalelse til, inden Maria Bramsen sagde ja til at genoplive de gode gamle dage her 27 år efter et af Danmarks mest populære bands gik hvert til sit.

- Jeg skulle tænke mig HELT vildt længe om - det er jo et liv, jeg helt har lagt bag mig. Men Anne Dorte ringede virkelig mange gange, og til sidst tænkte jeg: Nå ja, hvorfor ikke? Det kunne da være sjovt at prøve. Og der er jo faktisk mange, som stadig er rigtig glade for sangene, siger Maria.

Læs også: Szhirley - Afskeden med min far var dramatisk

- Jeg var jo 18 år, da jeg gik ud af skolen og kom med i Tøsedrengene. 18! Så det var rimelig fjernt fra mig. Men nu er der jo en revival med reggae og dancehall og alt det dér, og det er jo super fed musik.

Blev du nervøs, da du endelig var blevet overtalt af Anne Dorte?

- Mildest talt! Jeg var ved at dø af skræk! Jeg vidste jo ikke, om jeg overhovedet kunne synge mere. Så en af betingelserne var, at jeg skulle have tjekket min stemme, inden jeg sagde ja. Jeg gik så hos en super dygtig sangpædagog, som jeg skrålede lidt for, og hun sagde: "Ork, du har masser af stemme - ingen problemer!".

- Men altså, hallo ... jeg er jo blevet en del år ældre, og det er altså hårdt at stå på en scene i to timer og hoppe rundt. Så jeg skulle også i form og fik mig en personlig træner, som hundsede rundt med mig - pyh! Jeg har siddet ned og arbejdet i årevis og kunne ikke bare stille mig op på en scene sådan uden videre. Og så sad jeg og så nogle videoer fra dengang, hvor jeg sprang rundt som en skoldet skid, huh huh! Årh shit .., griner Maria og ser helt genert ud ved den blotte tanke om at skulle gentage alle udfoldelserne.

Læs også: Forfatter Charlotte Roche - Mine tre brødre døde på vej til mit bryllup

Et ældre publikum
I skrivende stund er turnéstarten vel overstået. Maria og Anne Dorte har foreløbig spillet for fulde huse i Århus og Viborg - i høje hæle, med energien fra gamle dage og ... et LIDT ældre publikum.

- Jeg stod lige og kiggede ud over dem og tænkte: Hov! De er da vist blevet lidt ældre. Som om JEG ikke også var blevet det! Men det var faktisk som at være der igen. Selv om vi er blevet voksne, kan vi altså godt give publikum et spark i røven, griner Maria.

Læs også