https://imgix.femina.dk/media/article/1431-manu-sareen-fik-stress_0.jpg
Underholdning

Manu Sareen fik stress: Alt kollapsede bare omkring mig

31. juli 2014
af redaktionen
foto: Sif Meincke
Social- og ligestillingsminister Manu Sareen siger, vi skal holde op med at forvente, at samfundet skal løse familiestress og i stedet skrue ned for egne erfaringer. Han taler af bitter erfaring

Manu Sareen har skabt vrede, fordi han har sagt, at familierne måske skulle sætte ambitionerne ned. Hjemmebag, maratonløb, og hvad travle familier ellers stiller af krav til sig selv og hinanden, er ikke vejen til det perfekte liv, men nærmere vejen væk fra det. Manu Sareen har været der selv.

LÆS OGSÅ: Ida Auken synes, skiftet til Radikale Venstre var en af de sværeste beslutninger i hendes liv

På det tidspunkt, hvor han gik ned med stress, var han ret ny i politik, havde fast fuldtidsjob, hans datter var helt lille, og han havde svært ved at få livet til at hænge sammen.

- En dag var jeg på arbejde og kunne mærke sådan en zzzzzzzz-følelse. Så sagde min leder et eller andet til mig, og så flegnede jeg helt vildt ud. Jeg råbte og skreg: ”DET KAN KRAFTEDEME IKKE VÆRE RIGTIGT”. Jeg er grundlæggende et meget roligt menneske. Der skal helt sindssygt meget til at få mig derud. Men mens jeg bare råbte, forlod jeg rummet og smækkede med døren og GIK. Jeg gik fra min arbejdsplads! Det hele kørte bare rundt. Så ringede min leder til mig og sagde: ”Manu, det ligner ikke dig det her.” Det var lidt, som om hun omfavnede mig, og så slap jeg, og så røg jeg simpelthen ned i et kæmpe sort hul. Alt kollapsede bare omkring mig. Og det var meget rart.

LÆS OGSÅ: Morgenvært Lisbeth Østergård kan mærke, det slider på kroppen at stå op midt om natten

Prioriterer anderledes

Manu Sareen kom heldigvis op igen. Men hvad har han egentlig lært? For han har jo ikke ligefrem givet sig selv et mindre stressfyldt arbejdsliv med årene …

- Jeg har lært, at der er kæmpestor forskel på stress og på at have travlt. Jeg prioriterer anderledes. I stedet for at tænke ”fuck, der er mange opgaver”, tager jeg en arbejdsopgave ad gangen. Og så har jeg indset, at det ikke nytter noget at ville være så perfekt med tingene. Jeg har også lært noget andet og vigtigt. Af Lone Dybkjær.

Manu står på Nørrebrogade sammen med Lone Dybkjær. Hun kigger på ham og siger: ”Manu, den dårlige samvittighed, den kan du ikke bruge til en skid.”

- Hun sagde det fuldstændig ordret, og det ramte mig lige i maven, siger Manu Sareen til FEMINA.

LÆS OGSÅ: ”Det føltes så rigtigt at sige ja til Simon.” Læs om Ibi Støvings bryllupstanker

Læs også