https://imgix.femina.dk/media/article/1432-magnus-heunicke.jpg
Underholdning

Magnus Heunicke: Jeg er blevet bedre til at finde ind til, hvad der er vigtigst

8. august 2014
af redaktionen, Claus Boesen
Det kræver planlægning at få et familieliv til at hænge sammen for transportminister Magnus Heunicke og hans kone, Nina Groes, der er direktør for KVINFO

Med to seriøse karrierer som henholdsvis transportminister og direktør for KVINFO kræver det planlægning for Magnus Heunicke (S) og hans kone Nina Groes at få hverdage med to døtre til at gå op.

Dagen er da også skemalagt ned til mindste detalje, når ægteparret skal forene to kometkarrierer med livet som børnefamilie.

LÆS OGSÅ: Efter sin skilsmisse er social- og ligestillingsminister Manu Sareen blevet far med stort F

- Før jeg blev minister og Nina blev direktør for KVINFO, havde vi en kæresteweekend hver anden måned, fortæller Magnus Heunicke. Nina Groes supplerer:

- Vi er gået fra kæresteweekender til at nyde turen fra kl. 7 til 8 i et DSB-tog. Forleden morgen tog vi toget sammen på arbejde – vi havde købt croissanter, og det var megahyggeligt. Vi er rigtig gode til at sparre med hinanden – og på turen fik vi en fed idé, jeg kan bruge på mit arbejde.

Føler sig privilegerede

I starten af 2014 fik Nina Groes jobbet som direktør for KVINFO, men aftenen inden hun skulle starte, blev Magnus Heunicke tilbudt stillingen som landets transportminister, så planen om at han skulle være hjemlig backup-service måtte skrinlægges.

- Jeg blev selvfølgelig superglad – men også lidt nervøs. For jeg havde lovet at hente pigerne på Ninas første arbejdsdag, og nu skulle jeg en tur til Dronningen, siger Magnus Heunicke.

Ida Auken synes, skiftet til Radikale Venstre var en af de sværeste beslutninger i hendes liv

På trods af travlhed, føler de sig dog begge privilegerede over at få lov til at få hver deres drømmejob – på samme tid. Og den energi prøver de at give videre til deres to døtre, Ella på 9 og Rakel på 6.

- Det har en værdi at vise sine børn, at lover handler om at finde noget, man brænder for. Vi kommer ikke hjem og siger – øv, hvor er det surt, at vi skal arbejde så meget, men prøver at fortælle om alt det sjove, vi laver på arbejdet. Men det er klart, at vores uger hele tiden rykker meget rundt, så det er ikke så tit, pigerne kan have venner med hjem.

Solid bedsteforældresupport og rengøringshjælp får hverdagen til at hænge sammen for parret, men det handler også om benhårde prioriteringer.

- Det handler hele tiden om at spørge sig selv: Hvad SKAL jeg – og hvad kan jeg vælge. For eksempel har de ringet fra TV2 og spurgt, om jeg vil deltage i en debat på fredag, men lige præcis dér skal jeg have Rakel til vaccination. Så jeg har sagt nej. For to år siden ville jeg have ærgret mig over det – men jeg er blevet bedre til at udfordre mig selv og finde ind til, hvad der er vigtigst, siger Magnus Heunicke.

LÆS OGSÅ: Alt kollapsede, da social- og ligestillingsminister Manu Sareen fik stress

Læs også