lotte reimar, børn
Underholdning

Lotte Reimar: Jeg har prioriteret mit arbejde højere end mine børn

27. april 2011
af Jette Lüthcke
Foto: Carsten Seidel
Lotte Reimar mener selv, at hun er selvskreven til formandsposten i klubben: ”Kvinder, der arbejder meget”. Men den tidligere administrerende direktør for Parken Venues har besluttet, at hun aldrig mere vil have dårlig samvittighed over, at hendes arbejde fylder så meget i hendes liv

For en kvinde er det tabu at sige, at jobbet er vigtigere end børnene. Ikke desto mindre er det præcis, hvad Lotte Reimar indrømmer.

- Det er sandheden, for jeg har jo prioriteret mit job højere end mine børn. Den erkendelse er lidt svær at nå frem til, fastslår Lotte Reimar uden tøven, men fortsætter i samme åndedrag.

- Nogle vil straks indvende, at jeg ikke elsker mine børn så højt som andre kvinder. Men faktisk tror jeg jo ikke på, at andre kvinder kan elske deres børn lige så højt, som jeg gør. Men jeg har valgt at fokusere på mit arbejde. Det har nogle konsekvenser, og den pris er jeg villig til at betale, for det ville have langt større konsekvenser for mig at gøre det anderledes!, siger Lotte Reimar.

Læs også: Christina Hembo - passion, fornuft og hårdt arbejde

Arbejdet tilfredsstiller behov
Lotte Reimar er tidligere administrerende direktør i Parken Venues. Hun var vild med sit job, der, i perioder med årsregnskabsafslutning og udvikling og implementering af nye strategier, krævede alt, hvilket betød en arbejdsuge på 70 timer. I andre perioder fyldte jobbet også en del, og det skete ofte, at Lotte Reimar først kom hjem, når ægtemanden Martin, deres fælles søn, Frederik, og Lottes datter fra første ægteskab, Filis, havde spist aftensmad. Alligevel beklagede hun sig ikke.

- Mit arbejde betød, at jeg fik lov til at være autentisk og eksistere her i verden. Jeg har et drive og en lyst til at skabe resultater, som jeg hverken kan få tilfredsstillet ved at være sammen med mine børn eller mine veninder, siger Lotte Reimar.

Læs også: Ole Henriksen fortryder intet

Konsekvenserne

Lotte Reimar er helt bevidst om, at hendes børn måske en dag vil bebrejde hende, at hun prioriterede sit arbejde så højt. Men den pris er hun klar til at betale. Hun er overbevist om vigtigheden af, at man lærer sine børn ærlighed og at leve med overensstemmelse i det, man siger og gør.

- Jeg erkender, at jeg har truffet nogle valg, og at de har konsekvenser. Det er indiskutabelt, at det har en pris for mine børn og min mand. Nogle vil indvende, at min satsning på mit arbejde er meget egoistisk, men jeg har valgt at vise mine børn, at sådan er jeg nødt til at gøre for at kunne eksistere. Så trøster jeg mig med, at det at leve med en mor, hvis ord og handlinger hænger sammen, lærer dem at være ærlige og ikke gøre noget, fordi andre synes, at man bør. Jeg siger ikke til dem, at jeg hellere vil være sammen med dem, når jeg hellere vil være på arbejde, siger Lotte Reimar.

Lotte Reimar

Alder: 46 år
Stilling: Selvlært erhvervskvinde med mere en 25 års ledelseserfaring i det private erhvervsliv. I dag adm. direktør/medejer af Running Dinner ApS, ejer af Reimar Co-operation ApS og klummeskribent i Ekstra Bladet.
Privat: Gift med Martin, der er ansat i Københavns Politi. Sammen har de Frederik på syv år. Desuden har Lotte datteren Filis på 22 år fra sit første ægteskab

Læs også