https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1349_lis_soerensen_boern.jpg
Underholdning

Lis Sørensen: Jeg blev mor temmelig sent

6. december 2013
af redaktionen, redigeret af Charlotte Hallbæck
Lis Sørensen var 38 år, da hun blev mor til Sylvester, der i dag er 21 år. Hun havde næsten opgivet håbet, for hun troede ikke, hun kunne få børn

58-årige Lis Sørensen blev først mor som 38-årig. Hun havde ellers indstillet sig på, at hun aldrig skulle have børn, fordi hun i starten af 20’erne havde fået at vide, at hun godt kunne glemme alt om at få børn. Det fortæller den ærlige sangerinde nu i et interview med FEMINA.

- Da jeg var i starten af 20’erne, fik jeg at vide, at jeg godt kunne glemme alt om at få børn. Jeg har vel haft klamydia, der har ”lukket Tivoli”. Så i mange år tænkte jeg: Nå, men jeg skal nok ikke have børn. Så møder jeg Jan (hendes mand, red.).

LÆS OGSÅ: Farshad Kholghi blev også far sent, men det var fordi, han var skrækslagen for at børn

BLEV EN BESÆTTELSE

Reagensglas-behandling var ret nyt i Danmark på det tidspunkt, og Lis Sørensen var opsat på at prøve det. Men det var ikke en god oplevelse.

- I to år var jeg ret presset. For jeg ville så gerne have et barn. Alle omkring mig havde børn, jeg var sådan en lille smule bitter over, hvorfor fanden jeg ikke kunne. Jeg følte, at det eneste, jeg var sat i verden for, var at give liv videre. Det blev en besættelse. Men det var måske også besættelsen, der gjorde, at jeg blev ved med at kæmpe. Det er noget med at hente ressourcer af den ubevidste art frem. På et tidspunkt, hvor jeg ellers havde tænkt: Jeg orker ikke mere, fordi jeg gik rundt og var pumpet med hormoner, blev jeg heldigvis gravid. Og så fik jeg min skønne, skønne dreng, siger Lis Sørensen til FEMINA.

Læs også