https://imgix.femina.dk/media/article/1517_leonora_christina_skov2.jpg
Underholdning

Leonora Christina Skov: Det har været en udfordring at leve så anderledes end alle andre

28. april 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Sif Meincke
Forfatteren Leonora Christina Skov bor sammen med sin kone Annette K. Nielsen, der er 22 år ældre end hende. Aldersforskellen mellem de to har været forbundet med flere fordomme fra omverdenen end det faktum, at de har samme køn

Forfatteren Leonora Christina Skov sprang ud som lesbisk allerede som 21-årig. I dag bor hun sammen med sin kone Annette K. Nielsen. Hun havde haft en række knapt så heldige forhold inden, og det var mere eller mindre et lykketræf, at hun fandt Annette. Men det har også krævet sine kampe. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

- Da jeg mødte Annette, havde jeg virkelig haft en række ikke så heldige forhold, og jeg tror ikke, jeg kunne se, hvem Annette var, ellers tror jeg ikke, jeg havde valgt hende, for jeg valgte ellers kun kvinder, der var dårlige for mig. På det tidspunkt var Annette i overgangsalderen og havde alle mulige kriser og flippede ud i 30.000 afdelinger. Det gjorde vi sådan set begge to, det første år vi boede sammen. Vi gik i parterapi i halvandet år og fik et rigtig godt forhold. Den overgangsalder holdt også op på et tidspunkt. Gudskelov. Det er så 12 år siden. Hun er 60. Så hun er 22 år ældre end mig.

Læs, hvad sundhed er for Leonora Christina Skov (det inkluderer bl.a. kanelsnegle!)

Ikke som alle andre

Og aldersforskellen har da også fået meget opmærksomhed fra omverdenen, fortæller hun.

- Ja, der er sgu flere fordomme om det med aldersforskellen, end der er om at være sammen med en kvinde. Mine venner er sådan: What the fuck??? Jeg tænker ikke så meget over det. Annette er frisk og ungdommelig. Jeg tror, hun tænker mere over det, end jeg gør. Det ville ikke nødvendigvis være noget for mig at have en jævnaldrende partner, jeg har altid haft partnere, der var ældre end mig selv. Jeg tænker selvfølgelig, hvordan det bliver på sigt. Om 20 år? Men hvem fanden kan vide det …

Da Leonora Christina Skov var i starten af 30’erne, havde hun det lidt sværere med ikke at være som alle andre.

”Jeg var lykkeligere uden børn”. Læs temaartiklen om moderskab

- Det har været en udfordring at leve så meget anderledes end alle andre. Da jeg var i starten af 30’erne og ikke ville have børn og alle mine venner fik børn og begyndte at købe rækkehus, var det svært at føle, at den måde, jeg levede på, var i orden. Jeg spurgte mig selv 30 milliarder gange, om jeg ville fortryde, om der var noget galt med mig, hvorfor jeg ikke havde det som dem. Det har virkelig været en stor udfordring at komme overens med, at det slet ikke er sådan, jeg vil leve, og at den måde, jeg lever på, er i overensstemmelse med, hvem jeg er, og hvad jeg gerne vil. Det er en stor grund til, at jeg er rejst så meget væk. For jeg ku’ ikke holde det ud…, siger hun til FEMINA.

https://imgix.femina.dk/abo_ipad_artikel_banner_610x80.jpg

https://imgix.femina.dk/abo_blad_artikel_banner_610x80.jpg

Læs også