https://imgix.femina.dk/media/d0bdda90fdcf4eefb14a791363db258a.jpg
Underholdning

Kvinder har brug for, at mænd fører

14. juli 2011
af Lene Rode
Foto: Hanne Paludan Kristensen
Den moderne kvinde kan det meste selv, men hun drømmer om en stærk mand, der tager føringen, mener integrationsminister Søren Pind.

- Den moderne kvinde vil føre, når hun danser, og har dårligt ophængte reoler derhjemme, fordi hun klarer det hele selv. Og det er der ikke mange mænd, der kan leve op til, for de kan slet ikke måle sig med kvinders sociale intellekt. Men faktisk falder kvinder i svime af at blive ført og forført og taget, for det gør dem frie, siger integrationsminister Søren Pind.

Mand dig op!

Han har selv været typen, der blev intimideret af stærke kvinder, men det er fortid nu. I stedet står han ved sig selv.

- Når man bliver underkendt som mand, kan man vælge at lade sig ydmyge og kastrere - eller man kan stå ved det, man er, og sætte grænser. Jeg har lært at gøre det sidste, og det får man meget mere ud af. Også fra kvinder, som faktisk respekterer det. Og så har jeg det privilegium at leve i en tid, hvor den begavede mand er eftertragtet. Og det kan godt være, kvinder kigger mærkeligt, når man trækker stolen ud - men de kan godt lide det.

Vi er forskellige

Han mener, at det er et problem, at forskellen mellem kønnene er blevet udvisket.

- Men vi er ikke ens. Der er forskel på mænd og kvinder. Kvinder er højt socialt intelligente og elsker at tale om tingene, og hvem har ikke set en mand forsvinde mentalt midt i en samtale. Mænd vil gerne sove efter sex, mens kvinden får energi, fordi hun skal løbe væk og passe på sit æg. Vi er forskellige, og jeg møder utrolig mange kvinder, der er ikke lykkelige, fordi de ikke anerkender den forskel, mener Søren Pind.

Kvinder skal gøre karriere

Det betyder dog ikke, at han mener, at en kvindes plads er i hjemmet.

- Selvfølgelig skal kvinder have en karriere, hvis de ønsker det. Personligt kan jeg slet ikke forestille mig et forhold til en kvinde, der ikke har det. For selvom jeg har en stor svaghed for skønhed, så er det ligegyldigt uden intellekt. Lise Nørgaard - som måske er den perfekte kvinde, selvom hun er lidt for gammel til mig - sagde engang, at da hun mødte sin anden mand, begyndte de at tale. Og den samtale sluttede først, da han døde. Der må gerne være stilhed, men ikke tavshed. En kvinde, man kan have det sådan med, må være den ultimative kvinde, siger Søren Pind.

Lær at lytte til dig selv

Lotte Reimar: Jeg har prioriteret mit arbejde højere end mine børn

Læs også