https://imgix.femina.dk/media/240e1f904f984f7f801e41ad4d8b25b0_0.jpg
Underholdning

”Kvinder er som pandabjørne i løbetid”

15. september 2011
af Pia Melander Guilbert ·
Foto: Sif Meincke
Meditationsguru Henning Daverne mener, at kvinder afprøver deres mager ligesom pandabjørne

Nogle kvinder kan indimellem være umulige på en lidt angribende måde, som for mænd er helt ulogisk og under alle omstændigheder urimelig. Sådan en kvinde var Henning Daverne engang kæreste med.

- En aften, hvor hun havde været meget hidsig, og det var lykkedes mig at bevare roen, indtil stormen var ovre, stødte vi tilfældigt på begrebet "pandabjørn-testen". Når hunpandaen er i løbetid, kæmper hun mod hannen for at se, om han er den rette. Hun river og bider, og hvis han giver op og lusker væk, kæmper hun videre mod den næste, indtil hun har fundet ham, som ikke stikker halen mellem benene, når hun angriber. Først da vil hun tage en mage, fortæller Henning.

Tester ubevidst mændene
- Bagefter fortalte min kæreste, at det faktisk var sådan, hun havde haft det. Hun havde testet mig, og da jeg forblev stærk i min ro og kærlighed, faldt hun ned og tænkte: "Ham her kan rumme mig, også når jeg er helt umulig."

- Hvad lærte det dig om kvinder?

- At kvinder ofte ubevidst tester os mænd, og at man som mand må se den slags som en form for styrketræning for den indre ro og tålmodighedsmusklerne. Kvinder har brug for at vide, at der er plads til deres følelser.

Lyt til hjertets visdom
- Hvad er kvindens svageste side?

- Når hun ikke lytter til hjertets visdom. Jeg synes, man ser alt for mange kvinder, der ikke tør bruge deres feminine sider, specielt i erhvervslivet. Efter min opfattelse er en kvindelig chef ikke nødvendigvis en succes, hvis hun leder på en maskulin måde. Så virker det, som om man kun kan være værdifuld ved at være som en mand. Og ja, det er da super vigtigt, at der kommer ligestilling på lederplan, men det bliver uautentisk og påtaget, hvis det kvindelige domæne ikke kommer med i måden, kvinder leder på.

Kønsroller tilfredsstiller instinktet
Og skulle det nu være lidt fjernt for dig, hvad det kvindelige domæne er, så er Henning Daverne næsten ikke til at stoppe, når han i det mest poetiske tonefald remser op:

- Evnen til at følge sin intuition, evnen til nærvær, evnen til medfølelse, evnen til at give kærlighed, evnen til … Dermed ikke være sagt, at det er noget, hun har patent på. Jeg tror, at både mænd og kvinder har feminine og maskuline sider, og det er naturligvis et spørgsmål om balance, men jeg kan også se, at der er en nærmest instinktiv tilfredsstillelse i, når en mand tager ejerskab over den maskuline side i sig selv, og kvinden tør overgive sig til sine feminine sider og føle sig tryg ved det.

Læs også