https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/sex-og-kaerlighed/2012/09/1238-thomas-rode/1238-thomas-rode-copy.jpg
Underholdning

Køkkenchef Thomas Rode: Jeg føler mig begæret

19. september 2012
af Tine Bendixen, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Petra Kleis
Køkkenchefen Thomas Rode er smaskforelsket i sin kæreste Thilde, som er 14 år yngre. Og derfor anstrenger han sig også for at være attraktiv for hende – én af årsagerne til, at han gik over til kun at spise stenaldermad

Thomas elsker Thilde. Og Thomas elsker, at Thilde elsker Thomas. Så meget, at han sagtens kan fortælle real-life-historier om kærligheden uden frygt for, at den lider overlast. Der var f.eks. dengang, han og Thilde skændtes så meget, og hun blev så rasende, at han næsten blev bange for hende. Så skred hun. Ind bag en smækket dør og røg smøger, mens hun skumlende hørte Leonard Cohen.

- Det er nok derfor, jeg ikke kan lide Leonard Cohen, siger stjernekokken Thomas Rode grinende. Det er otte år siden, han mødte Thilde, der er sommelier og restaurantchef på Kong Hans Kælder. Dengang var han stadig gift og far til to. Hun var elev. Der er 14 år imellem dem.

- Jeg har aldrig følt mig ældre og klogere og som ham, der tjener pengene. Hun har også det dyreste ur i familien, så hun tager stille og roligt over. En emanciperet kvinde på mange punkter.

"Det kunne jeg simpelthen ikke byde hende"
Well, well, men kropsligt var hun i hvert fald 14 år yngre. Og kan DET være én af årsagerne til, at Thomas Rode i dag er gået over til stenaldermad - og er dét, mange vil betegne som en motions- og stenalderhelsefreak?
"Jo", siger han.

- For jeg stod og kiggede på mig selv og de her hængepatter, der drejede rundt, når jeg børstede tænder, og tænkte: Det kan jeg simpelthen ikke byde hende. Jeg er nødt til at gøre et eller andet.

Men var det nødvendigt? De blev forelskede, da han var den gamle Thomas med hængepatterne. Hvilket vel beviser, at kærlighed sidder i hjernen og ikke i de ydre omstændigheder?

Stjernekokken Thomas Herman: Hellere 12 fede år end 60 helvedes år - læs artiklen her

- Jo jo, men derfor kan man vel godt skrue og dreje på knapperne. Hun har aldrig nogensinde sagt: "Hvor er du tarveligt grim ...". Men jeg får så mange komplimenter af min hustru nu, og det er fantastisk. Det er en god ting at have i sit hoved hver dag. At man føler sig begæret ... og holdt af ... Det betyder samtidig, at man ikke bare kan ligge på den lade side. Når et menneske tilkendegiver sin glæde ved én, vil man selvfølgelig gerne honorere det.

I parterapi
I sit nuværende forhold er han bedre til at skændes end før. Og bedre til ikke at bære nag.

- Det har jeg været virkelig slem til. Både min far og min farfar var ekstremt dårlige til ligesom at give efter, og det har jeg også været, men det er jeg blevet rigtig god til. Thilde og jeg gider simpelt hen ikke bruge tid på det. Man kan ikke være enige om alt. Vi har også været i parterapi. Også hvor vi har været GODE venner. Men der var et eller andet, der lå og lurede. Så sagde vi: Lad os få snakket om det. Da fandt vi ud af, at det er okay at blive uvenner. Så må man gå hver til sit, mødes igen og så være gode venner. Og komme videre. For den ene gik og var småmopset i fem dage, og bagefter var den anden småmopset i fire dage, og ingen af os ville give efter. NIKS. Vi skal videre.

Skal I have børn?

- DET tror jeg ikke. Det er faktisk mest Thilde, der er imod. Jeg tænker nok mest på det. Jeg ku' da måske godt tænke mig at se, hvad der kunne komme ud af det. På den anden side har jeg to dejlige børn på 10 og 12, og jeg vil gerne koncentrere mig om at prøve at være så god en far som muligt for dem.

Christian Bitz: Kvinder der IKKE spiser, er usexede - læs interviewet her

Læs hele interviewet med Thomas Rode i denne uges FEMINA, der er på gaden 20. september 2012

Læs også