https://imgix.femina.dk/media/article/1627_kia_liv_fischer.jpg
Underholdning

Kia Liv Fischer: Jeg er ikke kommet overens med min krop endnu

18. juli 2016
af Thea Ronex
foto: Privat
Kurvede Kia Liv Fischer har ikke givet op på at komme ned i kilo, men hun accepterer, at de er der – for selvpineriet magter hun simpelthen ikke længere

- Jeg har været genert, så længe jeg kan huske, men hjemmefra er jeg blevet fodret grundigt med fake it till you make it. Ud over stepperne med det. Så får du lidt ondt i maven, men det snakker vi om, når du kommer hjem. Og jeg er enig, for ellers får man fastlåst sig selv i genertheden og jeg er ikke god nok-tankegangen. Med alderen har jeg fået flere redskaber til at tackle det, men jeg kan stadig mærke usikkerheden, når jeg er sammen med mennesker, jeg ikke kender. Giver jeg det rigtige? Giver jeg nok? Er jeg berigende nok til det her selskab? Åh nej, opdager de, at jeg er mega kedelig i virkeligheden?

– Folk forventer af mig, at jeg knalder en joke af, kan tåle det hele og er med på den værste. Og det kan jeg også – som regel. Men det er sgu lidt hårdt de dage, hvor man står op, og så skinner solen ikke lige så kraftigt. Men tænk, hvor privilegeret det er at være kendt som hende den sjove? Gudskelov, er jeg meget ufrivillig sjov det meste af tiden.

Læs også: 4 kvinder kommenterer på hinandens kroppe

– Jeg er ikke kommet overens med min krop endnu. Men jeg har måttet lære at hvile i fordelene og det positive ved den, og min kæreste er absurd god til at få mig til at føle mig lækker. Også selv om jeg lige har 35 kilo for meget. Det er fantastisk! Min vægt har også været en gave i forhold til min TV-karriere, og selv om jeg har brugt humoren som forsvarsmekanisme, så er jeg også bare blevet nødt til at acceptere mig, som jeg er – lige nu – for jeg kan simpelthen ikke holde til at gå og slå mig selv oven i hovedet mere.

– Jeg har det lidt ambivalent med at være et forbillede på grund af min størrelse. For lige pludselig taber jeg mig – og er jeg så dobbeltmoralsk, når jeg siger: Kvinde, forsvar din krop – vær stolt af dig selv!? Men jeg mener det sgu – uanset om man er tyk eller tynd. Selvfølgelig skal man være villig til at kæmpe, men nu er det nu engang sådan, éns krop ser ud p.t. Og så må man også stå ved det og være glad i sit skind. Men jeg vil ikke støtte nogen ved at sige: Nej, hvor er det bare sejt, at du er overvægtig ..,for jeg er bare også blevet meget bevidst om, hvad der er sundt, og hvad der ikke er sundt. Ligevægten ligger i at finde stolthed i dér, hvor du er – og så kæmpe for, hvad du synes er rigtigt.

– Jeg har skullet lære at være ærlig – uden at være belærende. Min virkelighed er ikke nødvendigvis din sandhed. Vi lever jo alle sammen i vores egne sko. Og det har kostet nogle venskaber, at jeg siger, hvad jeg tænker. Men mine veninder ved, at hvis de vil have det ærlige og kontante svar, så ringer de til mig. Hvis de vil aes, så ringer de til nogle andre. Nogle gange kan det godt være sådan lidt: Årh, hvorfor holdt jeg ikke bare min kæft og sagde: Det skal nok gå ...

– Min bedste beslutning er, at jeg har givet mig selv lov til at elske. Det har taget sin tid. Fordi ... brændt barn skyr ilden, du ved. Jeg har virkelig svært ved at tage imod komplimenter. Og tro på, at det gode er til mig. Men sidste sommer tog jeg en beslutning om, at jeg ville være mere åben. Jeg var 38, og nu gik den simpelthen ikke længere med at gå rundt og tro, at alle mænd er idioter. Jeg gav mig selv lov, og bang! – så stod han der.

Læs også: FEMINAs redaktionschef: Jeg er plussize - og lækker!

– Jeg udvikler og rykker mig mest ved at sætte mig ned og skrive i en dagbog. Og derefter beslutte mig for: Nu skal jeg sende det her ud i universet. Og på den bænk i sommersolen besluttede jeg mig for, at nu skal jeg, tør jeg og vil jeg kærligheden. Jeg vil jo også gerne være rig, og det kommer sgu nok ikke dumpende, fordi jeg sidder og skribler ned, men jeg tror rigtig meget på, at det, vi giver og sender ud, får vi også tilbage. Det var ikke en bestemt hændelse, der gjorde udslaget – ingen døde eller blev syge. Det var en beslutning inde i mig. Jeg besluttede mig for efter alle de her år, at jeg fortjener det.

Kia Liv Fischer, 39 år. Kendt fra comedy-serien ”Slemme, slemme piger” og Kanal 4-programmet ”Kia Liv på julemærkehjemmet”. Uddannet pædagog og arbejder i familieforetagendet Fischer Pure Nature, der laver kosmetik og wellness-produkter. Har med sin skjult kamera-fortid indimellem lidt svært ved at overbevise købere om, at produkterne ikke gør dem grønne i hovedet. Bor i København og har en kæreste.

Læs også