https://imgix.femina.dk/media/article/1352_jussi_adler_olsen_min_kone_er_chefen.jpg
Underholdning

Jussi Adler-Olsen: Det har altid været min kone, der var chefen

1. januar 2014
af redaktionen
Jussi Adler-Olsen er en af Danmarks mest kendte krimiforfattere, men det er hans kone, der styrer hans travle kalender med hård hånd

Med de fem romaner om Carl Mørk og afdeling Q har Jussi Adler-Olsen skabt en solid karriere som krimiforfatter. Men med sådan en omfattende succes, er der også brug for én, der styrer forretningen med hård hånd. Og den rolle er Jussi Adler-Olsens kone Hanne, blevet tildelt. Det fortæller parret i et interview med FEMINA i denne uge.

Efter en lang selvstændig karriere, besluttede Hanne sig for at sige sit job som gruppeleder og socialrådgiver op for at blive Jussis assistent på fuld tid.

- Jussi skulle mere og mere hjemmefra, og jeg kunne jo ikke tage med, for jeg skulle passe mit arbejde, og jeg savnede ham bare rigtig meget. Og så var det, jeg opdagede, hvor mange henvendelser om interviews, foredrag, udtalelser om det ene og andet og almindelig promotion, der skulle svares på, siger Hanne, mens Jussi Adler-Olsen uddyber:

- I et forfatterskab skal du for eksempel have styr på, at den der havde blå øjne i bog nummer ét, også har det i nummer tre. Jeg havde brug for at registrere, hvad jeg lavede, så jeg ikke lavede fejl. Jeg havde også lige pludselig en del nye forlag, som ville have svar på alt muligt. Og administrationen sammen med registreringerne af den litterære del af mit forfatterskab er det Hanne, som står for i dag, siger Jussi Adler-Olsen.

LÆS OGSÅ: Tim Vladimir var overbevist om, at han skulle være sammen med sin kone, da han først mødte hende.

Hanne er chefen

Nu har Hanne og Jussi arbejdet tæt sammen i fire år, været på bogmesser rundtom i verden, været på skriveophold i Barcelona og taget pauser i deres sommerhus i Blekinge, hvor de kan få ro for pressen, og i den tid er det ifølge Jussi altid været Hanne, der har fungeret som chefen. Blandt andet har Hanne nu – klog af skade – opbygget et nyt skema for Jussi, hvor vintertid skal være skrivetid, og sommertid er perioden, hvor han tager PR-jobs og rejser ud i verden og møder sine læsere og forlag, fortæller hun i FEMINA.

Læs også