https://imgix.femina.dk/media/539804a55964436b9e79cd8049e63e9b.jpg
Underholdning

Julie: Jeg blev træt af at være en pleaser

29. september 2010
af Susse Wassmann
Foto: Ditte Capion
Den pæne Julie kan også være en kælling, en krukke og en stor egoist. Men at indrømme det har været svært for sangerinden, der har en tendens til at tro, det er hendes skyld, hvis nogen har det dårligt
Mød Julie Berthelsen
til FEMINA-messen

Det er svært at forestille sig Julie Berthelsen sige: "Gu må I ej!", hvis nogen beder om en autograf. Men indimellem kan hun faktisk godt have lyst. Bare være egoistisk og ligeglad med resten af verden. Men hun gør det ikke. - Jeg vil jo så gerne være god, siger Julie, der er aktuel med den akustiske plade Closer.

Venlig som altid
- Den dér følelse af altid at skulle please alle - selv om ingen i virkeligheden kræver det af mig. Den har jeg virkelig kæmpet med, især før i tiden. Jeg har haft enormt nemt ved at få skyldfølelse og dårlig samvittighed, og hvis nogen var kede af det eller i dårligt humør, tog jeg det straks på mig, siger Julie og smiler og er venlig, som altid. Og det vil hun blive ved med, for sådan er hun indrettet.
Men inden i Julie ser tingene anderledes ud i dag, for hun har fået integreret sine skyggesider med hjælp fra familien, en masse bøger, kurser og workshops.

Vi tror, vi bestemmer alt
Julie kom som 20-årig til Århus for at studere Indtil da havde Julies hjem været Nuuk, og hun er ikke i tvivl om, at en del af hendes pænhed, ydmygheden, stammer fra det grønlandske bagland.
- Grønlændere er bare mere ydmyge af natur. Man har altså mere respekt for alting, når man som lille er vågnet om morgenen og har hørt i radioen, at man ikke kan komme i skole i dag, fordi sne- stormen er for voldsom. Jeg er altså ikke mere, end hvad naturen tillader mig at være. På det punkt synes jeg, forskellen er stor - både i forhold til Danmark og resten af den vestlige verden, som har så enormt travlt og tror, de bestemmer det hele selv, siger Julie.

Kan være en kælling
- Har du haft problemer med at acceptere dine skyggesider? - Det kan du bande på! Jeg har nok været en af de absolut dårligste til at indrømme, at jeg også kan være et dårligt menneske indimellem. At jeg kan være en kælling og en krukke og en dårlig veninde. Det var sådan noget, der kunne slå mig ihjel før i tiden. Så det har været en kæmpe proces for mig at komme frem til at sige:
Ved I hvad, jeg kan ikke være god ved verden de næste par uger, for jeg har brug for at være egoistisk og god ved mig selv! For jeg har opdaget, at jeg ikke kan være til så meget gavn udadtil, hvis ikke jeg selv har det godt.

RELATEREDE ARTIKLER:

Nanna Lüders
Sofie Gråbøl
https://imgix.femina.dk/legacy/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/karriere/1039-julie/5710781002432.jpg

Læs også