Julia Roberts: Smid bade-vægten ud
Underholdning

Julia Roberts: Smid bade-vægten ud

16. januar 2023
af Sian Edwards
Foto: Scanpix, All Over, Polfoto
Julia Roberts har hovedrollen i filmen ”Spis, bed, elsk”. I filmen spiller Julia en kvinde, der er ulykkelig i sit ægteskab. I virkeligheden er Julia lykkeligt gift og mor til tre

Julia Roberts, 42, hvis ansigt er et af de mest fotograferede i verden og i bogstaveligste forstand lyser lærredet op, har hovedrollen i den kommende film "Spis, bed, elsk" baseret på succesromanen "Eat, Pray, Love".

- Liz, som din karakter hedder i filmen, er tydeligvis i et ulykkeligt ægteskab. Du er i et meget lykkeligt et med Danny. Er der en hemmelighed bag at opretholde det?
- Jeg tror ikke, at der er en hemmelighed. Jeg tror, at det er en masse forskellige ting, men der er ikke noget magisk trick.

- Jeg har indtrykket af, at du har været glad for at kunne indspille film tæt på din familie, og denne film var en lidt større udfordring på det punkt ("Spis, bed, elsk" er indspillet i bl.a. Indien, i Italien og på Bali, red.). Hvordan fik du det til at hænge sammen? Arbejdede din mand også på det tidspunkt?
- Det krævede en masse planlægning. Han arbejdede i den midterste del af indspilningen. Han var væk under Indien-delen, men det kræver en masse planlægning på forhånd. Det er ikke noget, du beslutter at gøre, og så en uge senere tager du af sted. Det tog måneder at får styr på.

- Sørger du for, nu hvor børnene kommer til Indien og Bali, at de får noget med fra kulturen?
- Jeg ved ikke, hvordan man kan tage til Indien og ikke opleve kulturen. De var fascinerede af Indien, forståeligt nok. Vi boede ikke under privilegerede forhold på denne her film, og det var både godt og ondt, griner Julia.

- For at tale om mad, så er der et sted i filmen, hvor din karakter siger: "Hør her, der kommer et tidspunkt, hvor man må komme over sit had til mad." Kan du tillade dig at komme over det i dette erhverv?
- Det tror jeg, man bliver nødt til. Åh, jeg er for gammel til det pis. Det er så åndssvagt, så meningsløst, det er så motiveret af en kultur, der af en eller anden grund synes, det er underholdende at holde et forkvaklet billede af ungdom i hævd, og det er virkelig sørgeligt og uinteressant. Det virker unormalt, men jeg er heldig, at jeg ikke har lidt under nogen af de ting. Jeg tror, det er vigtigt for os at begynde at insistere på den sunde, glade måde at se ud på frem for at støtte det negative ideal af, hvordan en pige skal se ud.

- Så du træder aldrig op på vægten og tænker: "Ah, jeg vejer bare et par kilo for meget, det kan jeg godt ændre på."?
- Nej, men jeg ved ikke … smid vægten ud!

Læs også