https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1321-julia-lahme-copy.jpg
Underholdning

Julia Lahme: ”Jeg blev kaldt en ravnemor”

27. maj 2013
Af Christina Forsberg 05/27/2013 - 13:30
Selvom Julia Lahme er en erfaren debattør, kom de ubehagelige henvendelser på hendes blog bag på hende. Så meget, at hun valgte at sige stop. Læs hvorfor

Hun er en garvet skribent, der har skrevet bøger og indlæg i flere aviser og blade. Og det var da også med glæde, hun for fire år siden takkede ja til at skrive en klumme i Jyllands-Posten. På det tidspunkt var Julia Lahme nybagt mor, skrev om barsel, institutionernes lukketid og om, hvor svært det kan være at få karrieren og moderrollen til at hænge sammen.

I starten fik Julia Lahme kun positive henvendelser fra folk, der læste klummen. Men da den senere blev lagt på nettet som en blog, begyndte de grimme beskeder at hobe sig op i kommentarfeltet.

- Jeg fik indtrykket af, at der sad en masse gamle, sure mænd i ly af mørket og computerskærmen, hvorfra de bare kunne give den fuld skrue, som f.eks.: ”En ravnemor som mig burde ikke have lov til at sætte børn i verden”.

Læs også: Anette på 33 fortryder ofte, at hun blev mor. Hun synes, livet var bedre før

I kommentarerne stod der også, at det var mærkeligt, at ”nogen overhovedet ville være gift med hende”, og at det var hendes egen skyld, ”hvis hendes børn blev adfærdsvanskelige”.

- Min søn var halvandet år, så jeg var ny og uerfaren som mor. Jeg var sårbar og et nemt mål, for det var jo det, jeg var allermest bange for. At jeg gjorde noget forkert i forhold til mit barn.

Så til sidst måtte Julia Lahme sige til sin redaktør på avisen, at hun ikke længere ville have en blog på nettet.

- Det kræver nosser at debattere det nære. Når du bruger dig selv og din familie som eksempel, kan du få én på hovedet. Det er ikke gratis for mig at sige, hvor vigtigt det er for mig, at min mand indimellem tager den hjemmegående tjans, siger hun.

Julia Lahme er dog stadig aktiv i debatten i aviserne – og hun er også stadig skydeskive for en masse sure mænd.

Læs også: Camille Jones: "Jeg vil hellere ha' børn alene end med den forkerte mand"

Læs også