Joachim Knop
Underholdning

Joachim Knop: Jeg elsker stadig at kysse med Tuva

27. februar 2017
versioneret til web af redaktionen
foto: Nellie Møberg
Da han var ung, elskede skuespiller og operasanger Joachim Knop både at kysse og være forelsket. Og i dag er ingen undtagelse: Han er stadig vild med at kysse sin kone Tuva – selvom det selvfølgelig er anderledes, end da han var teenager.

Joachim Knop om kærlighed

Joachim Knop turnerer i disse dage landet rundt med standup-gruppen Den Nøgne Sandhed. Sammen med gruppens andre medlemmer, Farshad Kholghi, Gordon Kennedy og Mikkel Schrøder Uldal, fortæller han åbent og ærligt om mænd og kvinder og deres forskellighed – og kærlighed, ikke mindst.

Joachim er gift med norske Tuva, der også er operasanger, og sammen har de tre børn - og en hund. I ugens femina indvier han os både i første kærlighed, sin store kærlighed – og om hvorfor, han ind imellem render rundt midt i København i nattøj i dén sags tjeneste.

Hvornår begyndte du at interessere dig for kvinder?

– Årh ... jeg kyssede nok ikke rigtig med nogen før i tredje, fjerde klasse – med en pige med bøjle på.Jeg var nødt til at få en hund, fordi jeg var forelsket i hende. Hendes hund fik hvalpe, så jeg tænkte: Hvis jeg køber en af hvalpene, bliver hun vel forelsket i mig. Og det hjalp faktisk!

LÆS OGSÅ: Fire kendte mænd om kvinder: Dette er et turn-off!

Hvor mange kvinder har du kysset siden?

– Jeg har sateme kysset med mange. Jeg ELSKEDE at kysse, da jeg var ung. Og jeg elskede også at være forelsket. Jeg elskede at have ondt i maven. Jeg ville hellere være ulykkeligt forelsket end overhovedet ikke forelsket. Jeg var en drømmer og jeg var den mindste i hele folkeskolen, jeg voksede først, da jeg kom i gymnasiet, så jeg måtte lege med pigerne, mens drengene fik overskæg, og deres stemmer kom i overgang. På en mærkelig måde fik jeg noget godt ud af det, selv om mine forældre nok vil sige, at jeg har grædt.

Må mænd og kvinder have haft lige mange intime bekendtskaber?

– Det er jeg jo nødt til at sige ja til. Jeg elsker at drille Tuva med, at jeg ikke vil høre, at hun har haft andre mænd, men det ville da være mærkeligt, hvis jeg var den eneste i verden, der syntes godt om hende! Det er en kompliment, at andre er interesserede i hende. Tuva har også lebbe-tække. Det kan også tænde mig, at andre kvinder tænder på hende. Det er så hamrende uskyldigt. Det, der virkelig bringer mand og kvinde sammen, er jo, når de får lavet et afkom. SÅ er det alvor. Jeg elsker stadig at kysse med Tuva. Og det, der er sjovere. Men teenager-kysseromantik dyrker vi ikke på samme måde mere.

LÆS OGSÅ: Ole Bornedal: Jeg har ledt efter Helle i over 40 år

Hvilken sandhed om kvinder har kvinder selv svært ved at acceptere?

– Hehe – at de er smukke, selv om de ældes. At de faktisk ældes med ynde. De må meget gerne gøre noget ud af sig selv, men alt det dér med opstramning og nye bryster – det er ikke det, der tænder os mænd. En pande uden rynker på en 50-årig kvinde har jeg ikke brug for. Hvis brysterne er gigastore eller bittesmå, så okay. Men det er blevet for let. Og hvis du ikke har humor og varme, så er det hele alligevel ligegyldigt. Hvis Tuva begyndte at drømme om nye bryster, ville jeg sige: Hvorfor dog det? De er da fine, dem, hun har.

Hvor meget gentleman er der i dig?

– Meget. Min far altid gjorde meget ud af det, da jeg var barn. Når vi var på restaurant, og min mor havde været ude på toilettet, så rejste vi os op, når hun kom tilbage. I bund og grund skulle jeg rejse mig op, når Tuva kom ind i stuen. Det er vi så holdt op med! Men jeg tager med glæde slæbet uden at pibe. Det var mig, der gik ud på gaden i nattøj for at købe mælk i morges. Det koster mig ingenting, og Tuva ville hade at rende rundt på Østerbrogade i nattøj og fryse.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også