https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/05/1319-jimmy-colding-fik-angst/1319-jimmy-kolding-2-copy.jpg
Underholdning

Jimmy Colding fra Zididada: Jeg fik angst

8. maj 2013
af Redaktionen, FEMINA, Aller Media
Zididada-forsangeren Jimmy Colding havde i 2006 stor succes med sit band, men efter en periode med fuldt knald på, ramte angsten ham en dag som en hammer. Han gik helt ned og var overbevist om, at det var prisen for alle de år med for mange stoffer og sprut

I 2006 havde Jimmy Colding og hans band Zididada fuldt knald på og styrtede rundt fra det ene job til det andet. På det tidspunkt befandt bandet sig i Hong Kong, Jimmy Colding var top-stresset og kunne ikke sove om natten. Han fik simpelthen angst.

- Da jeg kommer hjem og tror, at jeg skal slappe af, kan jeg overhovedet ikke. Jeg kan stadig ikke sove, og tror, at jeg er ved at blive sindssyg. Seriøst. Jeg var overbevist om, at nå, farvel Jimmy! Er det fordi, jeg har taget for mange stoffer, drukket for meget sprut? Ja, jeg har nok festet for meget, nu kommer prisen. Goodbye life as you know it!, siger Jimmy Colding.

Læs også: Jimmy Colding: "Min far skred fra mig"

Tog kontakt til en psykolog
Jimmy Colding besluttede sig for at opsøge hjælp.

- Jeg tog så kontakt til en psykolog, som sagde: 'Ved du hvad, Jimmy. Hvis du var ved at blive sindssyg, ville du ikke vide det.' Aaah! Allerede dér. Kæmpe lettelse! Han bad mig om at fortælle om min hverdag, og spurgte, hvornår jeg havde fri. 'Jooh, øhm…' Det havde jeg jo ikke! Godt, der havde jeg én af grundene, sagde han, siger Jimmy Colding.

Han besluttede sig for, at han blev nødt til at tage en pause fra det hele. Efter altid at have været tovholder på Zididada, måtte han nu bede sit bandmedlem Danny Linde om at overtage styringen.

- Hvordan oplevede du angsten?

- Ikke som den dér panikangst, mange oplever. Jeg havde ikke noget problem med at gå ud at handle eller gå på scenen. Angsten kom om natten, det var mørket, natten. Som jeg ellers elskede før i tiden. Hvor jeg sad og skrev, mens alle andre sov, siger han.

- Men jeg lærte lige så stille og roligt at omfavne angsten - selv om det lyder mærkeligt. Jeg kom igennem den ved at begynde at læse bøger, når jeg gik i seng. Jeg startede simpelt hen fra en ende af med historiske bøger om egyptere, romere, vikinger - jeg tømte alt! Det var det mest konstruktive redskab, jeg havde. Og så fik jeg det bedre - lærte at slappe af, siger Jimmy Colding.

Læs også: Jimmy Colding troede ikke han skulle have børn

Læs også