https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2012/12/1250-ida-corr-har-kun-haft-et-enkelt-job/1250-ida-corr-2-copy.jpg
Underholdning

Ida Corr: Jeg har kun haft ét job i mit liv

18. december 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck
Foto: Petra Kleis
Sangerinden tog et deltidsjob i en SFO – men droppede det hurtigt igen

Ida Corr gik et enkelt år på gymnasiet, og hun var der stort set ikke. Og siden da har det faktisk drejet sig om musikken. Netop derfor har Ida Corr også kun haft et enkelt job.

- Jeg har haft ét rigtigt arbejde i mit liv. Det var, da jeg var 21 og fandt ud af: 'Jeg gider simpelt hen ikke bruge min musik som pengemaskine. Det skulle være en lidenskab, men pludselig var fokus mere på: 'Hvad giver det økonomisk?' Så valgte man måske et job, der gav lidt mere med nogle måske ikke så fede musikere, forklarer Ida Corr, der derfor tog et deltidsjob i en SFO.

- Det var super fedt at prøve. Meget hurtigt fandt jeg tilbage til kærligheden til musikken. Arbejdet var slet ikke mig. Skønne børn og alt muligt, men det var ikke det, jeg skulle. Musikken valgte mig, da jeg var helt
lille. Det er ikke noget, jeg kan vælge til eller fra. Jeg lever ligesom det liv, som er der, forklarer hun i et stort interview med FEMINA.

Kvindelige forbilleder som kronprinsesse Mary og Helle Thorning-Schmidt giver andre kvinder stress. Læs hvorfor her

Fik selvværd i gave af mor
Da Ida Corr i sin tid fortalte sin mor, at hun gerne ville på gymnasiet, var moderen da også ganske overrasket.

- Det var helt fint for min mor, at jeg gjorde det. Men det har aldrig været sådan: 'Du skal have en uddannelse!' Det var mere: 'Aiiih, hvor er du fantastisk.' Og det er klart for mig, at man som forældre ikke kan give sine børn en større gave end selvværd, lyder det fra Ida Corr.

Hun forklarer, hvor vigtig forskellen på selvværd og selvtillid er.

- Selvtillid er noget udefrakommende. Om man synes, man gør det rigtige efter en slags facitliste. Har jeg hus, bil og lækkert hår? For at vise man har styr på det. Men huset kan brase sammen, bilen kan ruste, og håret kan falde af. Selvværd er noget helt andet. Det starter med en accept af én selv og en respekt for sig selv og en kærlighed til sig selv, siger Ida Corr.

Søren Pind mener, at selv stærke karrierekvinder har brug for en stærk mand. Læs hvorfor her

Læs også