klavs bruun jørgensen, håndbold-vm,håndbold
Underholdning

Håndboldlandstræneren: Jeg er sgu stolt over, jeg tør tude foran andre

3. december 2015
af Charlotte Kobberøe Fink, redigeret til web af Charlotte Hallbæck
foto: Stine Heilmann
Når man kender ham fra håndboldbanen, skulle man måske ikke tro det, men landstræner Klavs Bruun Jørgensen gør det tit: Græder. Men han har det godt med følsomheden

Håndbold har klæbet til Klavs Bruun Jørgensen, siden han var helt ung. Først som professionel spiller med over 180 landskampe i sin venstre skudarm, siden 2010 som herretræner i håndboldligaen. Fra i sommer som ny landstræner for det danske kvindelandshold. I et interview med FEMINA, fortæller han nu, at der ikke er den store forskel mellem, hvordan han er som træner og som privatperson.

- Som træner er jeg bare mig selv. Mest af alt. Jeg er meget omsorgsfuld, men jeg kan også være meget hård. Der er sjældent nogen, der er i tvivl om, hvordan jeg har det. Og der er sgu ikke den store forskel uden for banen. Jeg er kommet til den konklusion, at det er sådan, det er. Jeg har ikke LYST til at udstråle andet, end hvad jeg tænker og føler. Så du får det, du ser – og det gør I jo egentlig også på TV. Og så må det bære eller briste, og jeg må tage de knubs, jeg får. Det lever jeg okay med, siger han.

Læs, hvad Klavs Bruun Jørgensen beundrer kvinder for, og hvad vi bør vide om mænd

Følsom håndboldmand

Klavs Bruun Jørgensen er en positiv mand, mere end almindeligt. Det ved han godt. Og så hviler han meget i sig selv, fordi han ”ikke er bange for at vise, lige præcis hvad han føler”. Både når bølgerne går højt på TV, og han snildt kan råbe en hel håndboldhal op – og når det drejer sig om alt det udenfor. De følsomme ting.

- Jeg ER meget følsom – grænsende til det irriterende nogle gange. Jeg kan slet ikke fortælle om, hvem der har betydet meget i mit liv, uden at jeg bliver meget bevæget. Og jeg tager det meget dårligt, når folk dør. Jeg har nærmest ødelagt begravelser, fordi jeg har grædt så højt, at præsten ikke kunne sige, hvad han skulle.

Men han har det helt okay med at lukke op for tårekanalerne. Faktisk kan han godt lide det.

- Jeg græder også, hvis jeg ser programmer som ”Sporløs”. Jeg kan godt lide melankolien og følelsen af at være ked af det, for det giver noget afstressning. Jeg sidder jo ikke og tuder, fordi jeg ser en, der møder sin mor og far. Basalt set gør jeg, men jeg gør det også, fordi min krop trænger til at slippe et eller andet, og det kan godt være, jeg i situationen ikke kan sætte ord på, hvad det er.

Hvornår græd du sidst?

I går. Fordi jeg så billeder af min datter og søn, som havde fået skolefotos med hjem. Det var ret vildt. Og hvor Rikke (Hørlykke, som Klavs er gift med, red.) kigger på mig og siger: ”For fanden, Klavs.” Men jeg kan slet ikke rumme det. ”Hold kæft hvor er de altså smukke!”

- Men jeg er på ingen måde ked af, at jeg også er følsom. Jeg er sgu stolt over, at jeg kan tude foran andre mennesker. Og sige: Det her, det er mig, og det er, hvad jeg føler lige nu, siger Klavs Bruun Jørgensen til FEMINA.

Se Klavs optræde på slap line i musikvideoen, der er lavet til sidste års håndbold-vm:

Læs også