Underholdning

Gitte Nielsen: Faktisk tror jeg ikke, der er nogen, der har elsket mig

webversioneret af redaktionen 27. august 2015
foto: Jakob Kirk
I løbet af Gitte Nielsens 52 år lange liv har hun været gift fem gange, men det er først med hendes nuværende mand, italieneren Mattia Dessi, at hun har mærket ægte kærlighed.

Fra starten af 90’erne til midten af 00’erne var Gitte Nielsen gift med sin fjerde mand, racerkøreren Raoul Meyer, men det var langt fra et lykkeligt ægteskab. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

-Åh for helvede… Raoul… jeg var sammen med ham i 14 år. I mange år var jeg ikke glad sammen med ham, men jeg BLEV jo. Det var det, der var det dummeste. Hvis jeg kan give et godt råd til andre kvinder i den situation: Lad VÆRE med at gøre den fejl, jeg gjorde. Men vi havde jo børn, og jeg tænkte: Du kan ikke pakke din kuffert, hver gang der er et problem. Men han var jo så led… Step by step fik han hjernevasket mig. Jeg lavede ikke andet end at arbejde og blive tyranniseret af ham.

Psykisk eller fysisk?

-Mest psykisk, men jeg fik trapperne en gang i mellem. Er du sindssyg… jeg blev sparket ned af trapperne. Foran børnene. Og også foran folk, når vi skulle af sted med bilen. Han brugte aldrig hænderne, det var altid noget med, at man skulle sparkes. Og det er jo endnu mere … downgrading.

Jeg var høj og tynd og havde bøjle", siger Gitte Nielsen om sin ungdom

Forlod sin mand på direkte tv

Gitte kunne ikke slappe af, hun var altid nervøs for et eller andet. På et tidspunkt var hun blevet så ulykkelig, at hun forsøgte at begå selvmord.

-Jeg sagde: ”Jeg vil ikke leve mere”, men det fungerede ikke… Jeg blev bare syg, ikke? Det bliver man, når man tager sådan nogle piller. Jeg var samtidig så glad for, at det ikke blev til noget, for på en mærkelig måde vidste jeg dér, at jeg nok skulle finde ud af at få lavet om på mit liv. Og så var det faktisk et realityshow, der fik mig til at gå.

Gitte var med i den italienske udgave af amerikanske ”The Mole” i Mexico. Efter seks afsondrede uger tænkte hun: Hvad har jeg lavet de sidste 14 år??? Og da hun på et tidspunkt fik mulighed for at sende en hilsen hjem til Raoul på direkte TV, sagde hun: ”Jeg er ked af, at jeg skal gøre det på denne måde, men det er jeg nødt til. Pak dine ting, jeg vil skilles”.

-Arh, men han STORMEDE ud af studiet. Det var tarveligt gjort af mig, men jeg var bange for, at jeg ville ende sammen med ham igen, hvis jeg bare fløj tilbage til Milano. Og så var det forbi. Som jeg altid siger: Reality saved my life!

Inez fra Sukkerchok: Det kræver mod at sige højt, at man er god nok

Men det var ikke uden omkostninger at lade sig skille fra Raoul. Der var nemlig lige to mindre børn.

-Børn betaler altid den største pris. Der var helt sikkert nogle år, hvor det var meget svært for de børn. Jeg flyttede til Amerika. Jeg ville bare langt væk. Børnene blev i Milano, hvor de havde familie, skole, venner, det hele. Det var en kæmpe beslutning. MEN – den fik mig til at få det bedre.

Kærlighed har ikke noget med tal at gøre

Når Gitte Nielsen kigger tilbage på de mænd, hun har kendt gennem sit liv, er det langt fra et rosenrødt billede, der tegner sig.

-Faktisk tror jeg IKKE, der er nogen, der har elsket mig. Jeg tror, de har elsket pakken. Der har ikke været rigtig kærlighed. Jeg var en ”pakke” – jeg kom med lidt af hvert. Min eksmand f.eks. arbejdede jo ikke. Han havde et flot hus og blablabla, og jeg gav ham børn, og han lavede ikke andet end at køre racerbiler, men der er jo nogen, der skal betale for det, og det gjorde jeg. Så jeg tror, det har været en fascination, mere end det har været kærlighed.

I dag er Gitte Nielsen gift igen med italieneren Mattia Dessi, og endelig har hun fået lov at mærke kærligheden.

-Han har altid været der, har altid hjulpet mig stille og roligt. Det er han altså rigtig god til. Vi har det meget, meget godt. Da vi lige mødtes, syntes folk, vi var latterlige. 15 centimeters og 15 års forskel. Men kærlighed har ikke noget med tal at gøre. Helt ærligt, hvis man er vild med nogen, er man vild med nogen. Men selvfølgelig: Jeg er 52, han er 36, og hvis jeg når at blive 70, er han kun 55. Så kan man godt blive lidt bange, ikke? Men det KAN jeg ikke tænke på nu. Jeg er nødt til at nyde det, jeg har.

-Han er præcis det, jeg aldrig før har fundet i en mand. Han har aldrig hævet stemmen. Og så vil han ikke være det, jeg er. Han er meget reserveret og behagelig og sjov. Det kan jeg godt lide, siger Gitte Nielsen til FEMINA.

”Der er noget ekstremt sexet ved det danske sprog”, synes den norske skuespiller Jakob Oftebro.