https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2012/11/1245-roche-familietragedie/1245-roche-familietragedie-copy.jpg
Underholdning

Forfatter: Mine tre brødre døde på vej til mit bryllup

13. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Foto: Sif Meincke
Charlotte Roche beskriver det stadig som et åbent sår, som har givet hende en mørk side

Hun har oplevet noget, som man aldrig nogensinde kommer sig over.

Charlotte Roche, der er forfatter til 'Vådområder' og den nyeste 'Fra skødet', er gerne provokerende og tager tabubelagte emner som kønsdele, kropsvæsker, sex og intimhygiejne op i sine bøger, som især har provokeret feminister og katolikker i hjemlandet Tyskland.

I et interview med FEMINA vil hun gerne tale om alt. Også den tragedie der ramte familien i 2001. Charlotte Roches tre brødre var på vej til hendes bryllup i samme bil. Moderen kørte bilen, og de havde brudekjolen med. Men de tre brødre på seks, ni og 18 år døde, da de pludselig blev involveret i en voldsom trafikulykke.

- Det, der skete, er det vigtigste, der er sket i mit liv. Sørgeligt nok er det så en meget sørgelig historie, der er det vigtigste. Hver gang jeg skal ud at spise med potentielt nye venner, ødelægger jeg som det første alles aften med den massive, destruktive historie om min fortid. Folk skal vide det for at kunne forstå, hvordan jeg er, og forstå den mørke, depressive side af min personlighed. Jeg vil ikke have, det skal være et tabu. Men selv når jeg taler om det, tror jeg altid selv, at jeg lyver, fordi jeg stadig ikke kan tro på, at det faktisk skete, forklarer 34-årige Charlotte Roche til FEMINA.

Sangerinden Szhirley havde en tragisk afsked med sin far som lille pige. Læs om den her

Har lykkelige og mørke perioder
Efter den traumatiserende bryllupsdag gik der tre måneder, før Charlotte Roche kunne arbejde igen. Men selv i dag - over 10 år senere - beskriver forfatteren det som et åbent sår.

- Det er stadig som et åbent sår, men man kan godt leve sit liv med et massivt åbent sår. Jeg har gode dage med min datter og min mand, og jeg har lykkelige perioder. Og så har jeg meget mørke perioder på grund at det åbne sår. Folk forestiller sig, at det er sådan noget, der får én til at blive vanvittig og slå sig selv ihjel. Men man begår ikke selvmord. Man spørger måske sig selv: Hvad er meningen med alting? Formodentlig
er svaret, at der ikke er nogen, siger Charlotte Roche.

På trods af det åbne sår er hun i dag blevet rig på sit forfatterskab, studievært på ZDF, gift, og så har hun en datter fra et tidligere forhold.

Linse Kessler har ikke haft et let liv. Læs her, hvorfor hun selv synes, at hun i dag er en dejlig person.

Læs også