barack

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Underholdning

Et dansk pigekor øvede sig på altanen. Så kom Obama forbi

14. juni 2022
af Kicki Bengtsen
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Den tidligere amerikanske præsident fik sig en spontan koncert under sit besøg i Danmark. Nu hylder han de danske sangere.

– Da jeg var i København, stødte jeg på denne gruppe sangere, som øvede på deres altan. De var fantastiske. Lyt til det!

Sådan skriver Barack Obama til et opslag på sin Instagram.

Her har han delt en video af et dansk pigekor, som begyndte at synge for den tidligere amerikanske præsident, da han besøgte Danmark i sidste uge.

Barack Obama delte videoen på Instagram sent mandag aften dansk tid, og den har i skrivende stund fået over 217.120 likes samt utallige kommentarer.

Det var pigekoret Ungklang, som gav den tidligere præsident den spontane koncert, mens han stod foran Hotel d'Angleterre, hvor han boede under sit ophold i landet.

Pigekoret delte efterfølgende en video af øjeblikket på Instagram, hvor de blandt andet skrev følgende:

- I dag startede vores øver helt uventet og fantastisk ud! Vi er lige startet med at øve til vores kommende projekter, hvorefter vi hører lidt gadepostyr fra altanen. Pludselig træder tidligere præsident Obama ud fra d’Angleterres kælder og får øje på os.

Sanggruppen beskrev videre, at Obama stoppede op og bad dem synge for sig, hvorefter de valgte at synge H.C. Andersens "I Danmark Er Jeg Født".

- Han slutter af med at sige “Wow, that was fantastic” og spørger ind til, hvem vi er, og hvad vi laver. Han ønsker os en god dag og stiger ind i sin bil og kører væk. Man må sige, at denne formiddag var lidt mere usædvanlig end vores almindelige øvere, og vi må indrømme, at der lige gik en times tid, før vi var faldet ned på jorden igen, skrev koret.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også